Vores skribenter

Pigmentforandringer i ansigtet

Hvad kan du gøre, hvis du oplever pigmentforandringer i huden? Det svarer Naturlis skønhedskonsulent Tine Juul Andersen på.

16. juli 2022

Spørgsmål:

Jeg skriver på vegne af min voksne søn (36 år). Han har fået nogle pigmentforandringer i ansigtet, hvilket han er meget træt af. Han har ikke været god til at passe på sin hud. Han har været håndværker og arbejdet en del udenfor uden brug af solcreme, og han har drukket for store mængder alkohol i en lang periode. Han er nu kommet på bedre tanker og vil gerne til at passe på sig selv og ikke mindst sin hud. Kan pigmentforandringerne fjernes eller reduceres? Han spiser ikke særlig sundt, så jeg ved ikke, om det kan være pga. vitaminmangel? Håber du kan hjælpe ham.

Mor

Svar: 

Solcreme er i dette tilfælde virkelig vigtigt, og din søn skal fremover gerne tage en kasket på, når han er ude i meget sol, mens han får genetableret styrken i hudens barriere.

Hvis pigmentpletterne er dybe, vil jeg anbefale at besøge en kosmetolog, der kan fjerne dybere pletter. Spørg gerne på Den alternative Kosmetologskole, hvor den nærmeste behandler er. De arbejder også med det indvortes, så han kan få ekstra tips dér også. De kan med naturlige peelingsformer komme dybere ned i hudens lag, end man selv er i stand til derhjemme uden risiko for at skade huden. Der skal lige et professionelt håndelag til.

Solcreme som Green Peoples Facial Sun Cream spf 30 eller Avivirs Sun Face Cream spf 30 ville være rigtig gode. De fedter ikke, og mange mænd bryder sig ikke om for fedtende solcremer – slet ikke hvis de skal arbejde eller dyrke sport. At tage en af dem på hver morgen, inden han skal ud, vil være godt – ekstra godt vil være at komme nyt lag på i frokostpausen. De skinner ikke og giver ingen farve. Ekstra godt vil være at bruge New Nordics Pigment Clear Serum under solcremen om morgen og som kosttilskud spise New Nordics Skin Care Pigment Clear tabletter.

Om tabletterne: Hudens pigmentering kommer indefra. Skin Care Pigment Clear er en hudplejetablet, der tilfører din hud næringsstoffer indefra. Påvirker hudens vitale funktioner i dermis-laget, hvor de pigmentproducerende celler også findes. Skin Care Pigment Clear er baseret på indisk stikkelsbær samt standardiseret ekstrakt af granatæble med naturlig astaxanthin og vindruekerneekstrakt. Tabletten indeholder kobber, der bidrager til normal hudpigmentering, samt C-vitamin der bidrager til normal dannelse af kollagen for hudens og blodkarrenes normale funktion.

C-vitamin bidrager også til at beskytte cellerne mod oxidativ stress, og nedbrydning af celler medvirker netop til synlig ældning forårsaget af solens skadelige UV-stråler og forurening. Tabletten er et supplement til den daglige pleje, da næringsstofferne når de dybe hudlag, hvor kosmetiske cremer og serum ikke når ned.

Optimalt kan man både spise tabletterne og bruge serum og solcreme om morgenen. Desuden den creme, der også findes i serien, om aftenen ovenpå serum.

Derudover vigtigt indefra: 
En multivitamin der generelt styrker både krop, energi, sind og hud, fordi den indeholder de vigtige byggesten. F.eks. All Energy fra Solaray, der også indeholder gode styrkende urter. Derudover oliekapsler af god kvalitet f.eks. Epa Gla+ fra Biosym eller Omega-3 fra alger fra Plantforce eller DFI.

Håber dette kan bringe jer lidt videre ellers vend gerne tilbage.

Bedste hilsner 
Tine Juul Andersen ☀
Skønhedskonsulent

Forrige artikelSofja helbreder dyrene med sine urter

Næste artikelPassion: Hvad tænder dig?

Tine Juul Andersen

Skønhedskonsulent
Skribent på Naturli siden 2012.