Opskrifter

Pitabrød med kylling og mangochutney dressing

27. marts 2015

Pitabrød med chiafrø – så har du skruet en anelse op for sundheden i en hurtig ret.

8 stk.

Du skal bruge:

Pitabrød:
25 g gær
3 dl vand
1,5 dl mælk
1,5 dl chiafrø
1/2 tsk sukker
1/2 tsk groft salt
150 g grahamsmel (2 1/2 dl)
275 g hvedemel (4 1/2 dl)

Fyld:
4 kyllingebryster
1 pk bacon
1 bakke cherry-tomater skåret i halve eller kvarte efter smag
1 rødløg skåret i tynde både.
2 selleristilke skåret i tynde stave
Salat

Dressing:
2 spsk mangochutney
1/2 tsk chili eller efter behag
Saft fra en 1/6 citron
1 spsk frisk koriander hakket groft
Salt og peber

Sådan gør du:

Pitabrød:
Rør gæren ud i lunkent vand og mælk (lillefingervarmt). Tilsæt de øvrige ingredienser (gem lidt af hvedemelet til senere). Ælt dejen godt sammen. Dæk dejen med et låg eller madlavningsfilm og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 dele og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter).

Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 10 min.

Bag pitabrødene midt i ovnen på 200 grader (180 varmluft) i ca 10 min.

Fyld:
Læg kyllingebrysterne på en varm pande og brun dem på begge sider. Skru ned for blusset til let varme og lad dem stege færdigt, indtil indertemperaturen er 67 grader. Tag dem af panden og lad dem hvile lidt.

Skær dem i tynde skiver på langs. Steg bacon sprødt på en tør pande. Tag det af panden og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Dressing:
Bland mangochutney, chili, citronsaft samt koriander i en skål. Smag til med salt og peber.

Skær pitabrødet op langs kanten, indtil du mangler ca. 5-6 cm.

Skyl salaten og læg det i bunden af pitabrødet. Fordel resten af fyldet efter ønske. Pynt med hakket koriander og dressing inden servering.

Forrige artikelFuldkorn kan forlænge dit liv

Næste artikelTag et serviceeftersyn af din livsstil

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.