Man behøver ikke savne ungernes yndlingsspise – selvom gluten er bandlyst!
Pizza
3 stk.
25 g gær
4 dl lunken vand
10 g FiberHUSK
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
500-550 g fint glutenfrit mel (Rød Finax)
Fyld
1 dåse flåede tomater blendet med 2 tsk.
basilikum eller ½ brik glutenfri pizzasauce
revet ost
Pynt efter ønske, eksempel
skinkestrimler
glutenfri cocktailpølser
peberfrugt
tomat
ananas
champignon
oregano
Opløs gæren i det lunkne vand, FiberHUSK tilsættes og blandingen står i ca. fem minutter.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt.
Hæver i skålen i 15 minutter. Tages ud på et meldrysset bord og deles i 3 dele, som hver bredes ud til en rund pizza med hænderne, drysset med mel. Brug en pizzaform eller en almindelig bradepande.
Pyntes med tomatsauce og derefter ost. Derpå kommes det fyld, man ønsker på. Bages
to styk ad gangen i varmluft ved 190° i ca. 15 minutter. Alternativt bages en ad gangen ved
200° i 15-18 minutter. Klippes med saks i 6-8 stykker ved servering.
TIP
Forbag eventuelt pizzabundene uden pynt i 10 minutter. Derefter kan de fryses og tages
op, pyntes, bages og spises en anden god gang.
Hvis pizzabundene er rullet tyndt ud, kan de efter forbagning bruges til Shawarma.
Er du ikke til den traditionelle pizzasmag, kan du erstatte tomatsaucen med fromage frais.
Fra bogen ”Glutenfri året rundt – til børn og unge”, som kan bestilles hos Cøliakiforeningen, mail: post@coeliaki.dk.