Mad

Planetarisk kogebog

Spis klimavenligt – velsmagende og lækre måltider på basis af alle vores forskellige grøntsager

Foto: Theis Bothmann
22. januar 2023

Spis klimavenligt – velsmagende og lækre måltider på basis af alle vores forskellige grøntsager

Planetarisk kogebog har i flere år tiltrukket danskere, der gerne ville udvikle deres klimavenlige madvaner. De grønne opskrifter er baseret på grøntsager, men det har aldrig været meningen at skabe et udelukkende vegetarisk eller vegansk univers. Tanken var blot at kreere måltider med en klimavenlig profil. Den slags måltider, vi skal spise i fremtiden, hvis der skal være et fortsat parløb mellem mennesker og planeten.

Heraf navnet ”planetarisk” kogebog.

For der er ikke nogen tvivl om, at mennesker i fremtiden må indstille sig på at spise en større andel af grøntsager i deres kost. Hvis vi mennesker stadig vil have et sted at bo.

Et grønt madunivers

Den gode ”nyhed” er, at der jo findes utroligt mange grøntsager med utroligt mange forskellige karakteristika. Og at de kan tilberedes på fantastisk mange måder.

Det var netop baggrunden for, at de tre madelskere Malte, Anders og Theis gik sammen om at lave deres grønne madunivers, der har til formål at udbrede kendskabet til det grønne køkken med et frisk og velsmagende udtryk.

Deres opskrifter udgives i kogebøger og på planetariskkogebog.dk. De skriver også om mad i Politiken og udvikler opskrifter til klimavenlige måltidskasser.

Alt du nogensinde har haft brug for at vide om grøntsager

Deres nye bog har den enkle titel Grøntsager. Den indeholder en meget grundig indføring i emnet med et grøntsagsleksikon over 100 forskellige grøntsager på bogens første godt 100 sider. Der er er også inkluderet en sæsonkalender samt gode råd til, hvordan du finder de bedste grøntsager hos din grønthandler eller i supermarkedet.

Bogen har også mere end 80 forskellige grønne opskrifter, hvoraf vi har fået lov at vise et par stykker på disse sider.

Vi har skrevet bogen, fordi vi elsker grøntsager. For selvom der er gode etiske, sundhedsmæssige og politiske grunde til at begrænse sit indtag af kød og erstatte det med grøntsager, er det ikke derfor, denne bog er blevet til. Den er skrevet af lyst og af kærlighed til grøntsager

Opskrifter

Grydestegt fennikelkrone

Helenes cremede græskarsuppe

Hasselback Butternut

Forrige artikelD-vitamin øger modstandskraften imod virusinfektioner

Næste artikelFokus på udrensning – Den fantastiske lever

Carsten Gottlieb

Redaktør

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.