Nyheder

Podcast skal hjælpe mod spiseforstyrrelse

75.000 danskere lider af en spiseforstyrrelse. Nu skal en ny podcast indgyde håb til dem, der forsøger at vriste sig fri af sygdommens greb. 

Foto: Shutter- og Adobestock
15. november 2023

75.000 danskere lider af en spiseforstyrrelse. Nu skal en ny podcast indgyde håb til dem, der forsøger at vriste sig fri af sygdommens greb. 

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade har netop lanceret podcasten “Håb i kaos”. Podcasten er for alle, der kæmper med en spiseforstyrrelse. Den skal hjælpe til at tro på, at det er muligt at vriste sig løs af sygdommen. 

Podcasten er blevet til i et samarbejde mellem værterne Sofie og Michelle Skov Blagdon og Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade. Podcasten skal først og fremmest give et håb til dem, der er ved at komme ud af en spiseforstyrrelse. Den kan dog også være en hjælp for forældre, søskende, venner og andre pårørende til at forstå det kaos, deres kære går igennem. 

75.000 mennesker i Danmark lider af en spiseforstyrrelse, og endnu flere er pårørende. “Håb i kaos” tilbyder dem en platform, hvor de kan lytte til meningsfulde samtaler mellem værterne og deres gæster, som enten deler deres personlige historier eller er eksperter på området. Hver episode har til formål at give støtte til lytterne og en følelse af fællesskab. 

Savnede historier fra dem, der blev raske 

Ideen til podcasten stammer fra den ene af de to værter, Sofie. Hun er selv kommet ud af en spiseforstyrrelse, som har været en del af hendes liv de seneste otte år. Sofie fortæller, at ”det, jeg hele tiden vendte tilbage til, var, at jeg havde brug for at høre fra nogle andre, at det kan lade sig gøre at blive rask og komme ud på den anden side.” 

Foreningen spiseforstyrrelser og selvskade

Foreningen har eksisteret i mere end 20 år. Foreningen vil forebygge spiseforstyrrelser og selvskade og forbedre vilkårene for de ramte og deres pårørende. Foreningen dækker hele landet med rådgivninger i både København, Aarhus, Odense, Aalborg og Næstved og har desuden en række digitale tilbud.

https://spiseforstyrrelse.dk/

Hermed blev ideen til podcasten skabt. Sammen med Michelle Skov Blagdon rakte Sofie ud til foreningen for at lave et samarbejde om podcasten. Sofie håber, at podcasten vil hjælpe andre, der står samme sted som hende. Hjælp tilat få mod og energi til at fortsætte med at gå imod spiseforstyrrelsen, når det føles sværest. 

”Jeg kan ikke tage kampen for dig, der kæmper” 

Podcastens anden vært, Michelle Skov Blagdon, har også haft en spiseforstyrrelse og er et levende bevis på, at der er en vej ud. 

Læs også: Mathilde Falch: Kriger i forklædning

– Jeg ved godt, at jeg ikke kan tage kampen for dig, der kæmper, men forhåbentlig kan jeg med podcasten være med til at bringe et lille lys ind, så du, der kæmper, bliver ved med at gå imod spiseforstyrrelsen, så den en dag ikke længere fylder alt i dit liv, siger Michelle, når hun skal beskrive sin motivation til at lave podcasten. 

 Vil give lytterne troen på, at det er muligt at blive rask 

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade håber, at historierne i podcasten vil hjælpe lytterne til at gå op imod deres spiseforstyrrelse og holde fast – også når det er rigtig svært. 

– Vi arbejder hver dag for at være en stemme for dem, der kæmper med spiseforstyrrelser. Derfor var det en selvfølge for os at sige ja til at være med i projektet. Vi ved, at det hjælper at høre fra mennesker, der selv har kæmpet og er blevet raske. Ved at skabe en platform, der er dedikeret til personlige historier fra dem, der har klaret det eller er godt på vej, håber jeg, at vi kan give lytterne troen på, at der muligt at blive rask fra en spiseforstyrrelse. Håb og støtte er afgørende,siger foreningens direktør, Laila Walther. 

Podcastens seks første episoder er netop udgivet og er tilgængelige på foreningens hjemmeside. Du finder den også på de platforme, hvor du normalt hører podcasts, herunder Spotify, Apple Podcasts og Google Podcasts. 

“Håb og støtte er afgørende, og det vil vi gerne være med til at skabe med podcasten”


Forrige artikel4 gode valg mod podagra

Næste artikelDansk sukkertang kan snart ende i madpakken

Thomas la Cour

Journalist

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.