Pollenproblemer

Hvert forår, lige når jeg glæder mig til at komme ud i haven, kommer min høfeber tilbage, så jeg får røde og irriterede øjne og snue.

Der må være flere slags pollen, jeg ikke kan tåle, for det begynder, før der er græspollen i luften.

Kan du give mig nogen gode råd om, hvad jeg kan gøre her og nu og på længere sigt?

Polle


Der er mange ting, der kan udløse din allergiske reaktion, ikke kun pollen, men også visse fødevarer, der kan krydsreagere med pollen, så begge dele kan udløse de samme reaktioner.

Du må være opmærksom på, hvad der udløser dine symptomer.

Lav dig en allergidagbog.

Slimhindeirriterende stoffer som tobaksrøg, brænderøg, støv og parfume kan også udløse høfeber, hvor der bliver pumpet histamin ud i vævene.

C-vitamin er et naturligt antihistamin, men det skal tages i ret store doser i sæsonen.

Fx 750-1000 milligram to gange dagligt. Det findes bl.a. som AL-C, hvor det er kombineret med calcium og magnesium, der også er godt mod allergi.

Brændenælde og peberrod er gode midler mod høfeber, og det er løg også, på grund af det store indhold af bioflavonoidet quercetin.

Hvidløg i form af Garcin har i en undersøgelse givet signifikant forbedring af høfeber hos 80 procent af deltagerne.

Naturmidlet Bidro, der indeholder gelée royale og pollen, er immunstyrkende og kan hjælpe mod bl.a. høfeber.

Urten Perilla, der stammer fra Østen, har vist sig som et effektivt lindrende middel til behandling af allergi, bl.a. høfeber. Det kan fås som Perilla Blad, flydende ekstrakt, kapsler eller tyggegummi.

Perilla findes også, sammen med andre allergimodvirkende urter, i præparatet InTolerance, der har hjulpet mange med forskellige typer af allergi.

Homøopatiske midler kan også være til stor hjælp, Høfazin, Høron og Pollinosan.

Et præparat fra Australien – Oralmat – der er fremstillet af pollen fra australsk rajgræs, kan have god virkning på al allergi.

Når sæsonen er ovre, kan man i god tid, før næste høfebersæson begynder, forsøge med det homøopatiske middel SensiStop, der er udviklet af og kun kan fås hos producenten, Lars Rudbeck i Gilleleje. Man skal skylle mund med det dagligt igennem længere tid, hvorved kroppens evne til at reagere allergisk nedsættes meget betydeligt.
Mange har også haft gavn af zoneterapi eller akupunktur.

I den lægelige behandling anvendes antihistaminer og forskellige sprays direkte på slimhinderne og øjendråber.

Ved svær allergi kan man også forsøge sig med desensibilisering, ofte kaldet allergivaccination, mod det, man ikke kan tåle. Men også her må man vente, til sæsonen er ovre.

Med venlig hilsen
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*