Polyp i tyktarmen

Kære Carsten Vagn-Hansen.
Jeg har fået konstateret en polyp i venstre side af tyktarmen, sigmoideum, ca. 40 cm oppe, polyppen er ca. 2 cm i diameter. Nu er jeg blevet henvist til ambulant koloskopi.
Jeg er 61 år, vejer 70 kilo og har i en periode indimellem haft blod i forbinderlse med afførring.
Desværre er der lang ventetid på at komme til behandling. Nu går jeg og bliver nervøs. Og det kører rundt i hovedet at det måske er kræft.
Kan du fortælle mig noget om hvad det betyder at have en polyp der. Hvad behandlingen evt. går ud på og om situationen bliver forværret afr den lange ventetid. Og ikke mindst: Hvad kan jeg selv gøre?


Tak for mailen. Koloskopien er formentlig for at undersøge, om der er flere polypper længere oppe i tyktarmen. I nogen familier er der tendens til sådanne polypper, og de skal fjernes, da der ellers er en risiko for, at der udvikles kræft i polypperne. Jeg synes umiddelbart, at der ikke må være lang ventetid på en sådan undersøgelse. Snak med din læge eller sygehuset om at få undesøgelsen fremskyndet. Den polyp, der allerede er konstateret, skal fjernes, men det kan godt ske under koloskopien, afhængigt af, hvordan polyppen ser ud, og hvad en eventuel biopsi (lille bid fra polyppen) viser. Det, som du selv kan gøre, er at holde din afføring i gang, så den er normal, altså undgå forstoppelse. Her er en grov og grøn kost,
to liter vand dagligt og motion hver dag gode hjælpemidler.
Læs også i bogen “Mad din Mirakelmedicin” af Jean Carper om, hvad man kan gøre mod kræft.
Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*