Populært indisk krydderi booster hukommelsen - Naturli

Populært indisk krydderi booster hukommelsen

Af: Freja Fredsted Dumont

Foto: Colourbox

Ny forskning viser, at en genganger i indisk mad – stoffet kaldet curcumin – kan påvirke og forbedre hukommelsne og humøret hos mennesker med mildt aldersrelateret hukommelsestab.

 

Hvis du er fan af indisk, krydret mad, så er der godt nyt.

– Resultaterne af vores nye forskning tyder på, at hvis man indtager en bestemt form for curcumin – stoffet, der giver indisk curry sin lyse farve ­­– kan det give meningsfulde kognitive fordele gennem årene, siger Dr. Gary Small, direktør for geriatrisk psykiatri ved UCLA til Science Daily.

 

Indien har lavere forekomst af Alzheimers

Forskerholdet har undersøgt virkningerne af et let absorberende curcumin-supplement på hukommelsen hos mennesker uden demens og hos mennesker med Alzheimers.

I gurkemeje har curcumin tidligere vist sig at have antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber i laboratorieundersøgelser. Det er også blevet undersøgt som en mulig grund til, at ældre i Indien, hvor curcumin er en fast del af kosten, har en lavere forekomst af Alzheimers samt en bedre kognitiv præstation.

– Præcist, hvordan curcumin udøver sine virkninger er ikke sikkert, men det kan skyldes dets evne til at reducere hjerneinflammation, som har været forbundet med både Alzheimers og større depressioner, siger Dr. Gary Small til Science Daily.

 

Forsøget kræver opfølgning

Det dobbeltblindede, placebokontrollerede studie involverede 40 voksne i alderen 50 til 90 år, der havde milde hukommelsesskader. Deltagerne blev tilfældigt udvalgt til at modtage enten placebo eller 90 mg curcumin to gange dagligt i 18 måneder.

Alle 40 forsøgspersoner modtog standardiserede kognitive vurderinger og overvågning af curcumin-niveauer i deres blod i starten af studiet og efter 18 måneder.

De mennesker, der tog curcumin, oplevede betydelige forbedringer i deres hukommelses- og opmærksomhedsevner, mens de personer, der fik placebo, ikke mærkede noget. I hukommelsestesten blev resultaterne fra de personer, der fik curcumin, forbedret med 28 procent i løbet af 18 måneder. De, der tog curcumin, havde også milde forbedringer i humør modsat dem, der modtog placebo.

Forskerne planlægger at gennemføre en opfølgende undersøgelse med et større antal forsøgsdeltagere. Denne undersøgelse vil omfatte nogle mennesker med mild depression, så forskerne kan undersøge, om curcumin også har antidepressive virkninger.

 

Kilde: www.sciencedaily.com

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*