Bønnepostej og linse-spinat-spread

Af: Julie Gråbech

Foto: Fra bogen ‘Vegansk til børn’

Julie Gråbech: Denne bønnepostej får masser af god smag fra de ristede solsikkekerner. Den friskpressede citronsaft runder bønnepostejen af, og den færdige postej har både en fyldig og frisk smag. Bønnepostejen er meget velegnet som pålæg på brød, f.eks. i madpakken.

Grøn linse-spinat-spread har en cremet konsistens, er dejlig frisk og med en let smag af hasselnødder. De grønne linser giver spreaden et højt proteinindhold, og den er derfor meget velegnet til et mættende frokost- eller mellemmåltid oven på en skive hjemmebagt rugbrød eller en bolle.

Bønnepostej med limabønner og ristede solsikkekerner

Ca. 2 dl

Du skal bruge:

  • 25 g solsikkekerner
  • 1 ds store hvide bønner (limabønner)
  • 4 spsk rapsolie
  • 1/2 dl kogt vand
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1/2 tsk paprika
  • 1 knivspids garam masala
  • et drys hvidløgspulver
  • 1/3 tsk salt
  • 1 knivspids peber

Sådan gør du:

Solsikkekerner ristes gyldne på en tør, varm pande. De ristede kerner kommes sammen med resten af ingredienserne i en foodprocessor og blendes til en ensartet konsistens.

Bønnepostejen smages til med salt, peber og citronsaft. Opbevares på køl i 4-5 dage.

 


 

Grøn linse-spinat-spread

Ca. 2 dl

Du skal bruge:

  • 100 g tørrede grønne linser
  • 4 dl vand til kogning af linser
  • 30 g frisk spinat
  • 20 g udblødte hasselnødder
  • 1 tsk tahin
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk kogt vand
  • 1/2 tsk salt
  • et drys peber

Sådan gør du:

Vandet varmes op i en gryde, og linserne kommes i og simrer under låg i 25 minutter. Vandet hældes fra, og linserne overhældes med koldt vand for at køle af.

Spinaten skylles og drænes for vand.

De kogte linser og spinaten kommes nu sammen med resten af ingredienserne i en foodprocessor og blendes til en fin og ensartet, cremet spread. Der kan med fordel smages til med lidt ekstra citronsaft.

Fra bogen ‘Vegansk til børn’ af Julie Gråbech.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*