Opskrifter

Power smoothie

Mangler du en opskrift på en lækker og sund power smoothie? Så prøv denne version med hampefrøolie, der har mange sundhedsmæssige fordele.

Foto: Nyborggaard
9. september 2022

Masser af protein og sunde fedtsyrer er nogle af de sundhedsmæssige gevinster ved hør- og hampefrø. På Nyborggaard i Vestjylland dyrkes de økologisk og forarbejdes nænsomt. Vi har fået mulighed for at bringe et par delikate, mættende og sunde opskrifter.

DET SKAL DU BRUGE:

  • To kopper økologiske bær, f.eks. blåbær, hindbær, solbær eller jordbær
  • To kopper økologisk frugt f.eks. grapefrugt, kiwi, mango eller banan
  • Saften fra ½ økologisk citron
  • ½ tsk vaniljepulver
  • Økologisk rismælk, mandelmælk, acido, vand eller kokosmælk tilsættes efter smag og behag
  • Nyborggaard hampefrøolie
  • Nyborggaard hampeproteinpulver

SÅDAN GØR DU:

Blend alle ingredienserne undtagen hampefrøolie og -proteinpulver, som kun blendes forsigtigt med til sidst. Du har hermed et nærende måltid, der mætter og styrker hele formiddagen. 

Opskriften er udviklet af Anette Harbech Olesen (madforlivet.com).

Økologisk superfood

Masser af protein og sunde fedtsyrer er nogle af de sundhedsmæssige gevinster ved hør- og hampefrø. På Nyborggaard i Vestjylland dyrkes de økologisk og forarbejdes nænsomt. Vi har fået mulighed for at bringe et par delikate, mættende og sunde opskrifter.

Hørfrø støder du ofte på, men ofte er det i små mængder som ingrediens i et brød eller drys på din yoghurt.

Menukortet bliver dog udvidet, hvis du integrerer de forarbejdede udgaver af hørfrøet i dit køkkenarbejde. Hørfrøolie har et forbløffende højt indhold af fedtsyren Omega-3 (hele 60 %), og dermed er den en god erstatning for veganere, der ikke ønsker fiskeolie. Samtidig giver hørfrøolien en god smag, som ikke ligner andre produkter.

Restproduktet fra oliepresningen er hørfrøprotein, som er mere smagsneutralt men en god proteinkilde.

Når det gælder hamp, ved de fleste efterhånden, at der findes en variant uden hallucinerende stoffer. Det er denne sort, som dyrkes på Nyborggaard. Her udvindes først og fremmest den velsmagende, nøddelignende hampefrøolie, som kan bruges i både varme og kolde retter. Hampefrøolie har knapt så meget Omega-3 som hørfrøolie, men balancen mellem fedtsyrer er helt optimal for menneskets behov. Den er en fuldgod erstatning for enhver fiskeolie.

Desuden er hampeprotein et meget proteinrigt tilskud til tallerkenen – 100% økologisk, vegetabilsk, raw og glutenfrit.

Forrige artikelHummus med hørfrøolie

Næste artikelEr der fugt i systemet?

Carsten Gottlieb

Redaktør