Nyheder

Præstationsevne? Det er noget, du spiser

Alle kan have brug for et ekstra boost – eksamen, jobskifte eller blot mere overskud i hverdagen. Gode urter er genvejen til at styrke præstationsevnen – sundt, lovligt og uden bivirkninger.

Foto: Shutterstock
4. maj 2022

Alle kan have brug for et ekstra boosteksamen, jobskifte eller blot mere overskud i hverdagen. Gode urter er genvejen til at styrke præstationsevnen – sundt, lovligt og uden bivirkninger.

Konkurrencesamfundet kan gøre dig træt. Alene ordet

Men ofte koster det også energi at dyrke de aktiviteter, du har lyst til. Hvis du træner frem mod en opvisning eller et stævne. Hvis du skal på en spændende date. Hvis du har fået en hundehvalp eller skal omlægge din prydhave.

Du kan sikkert komme i tanker om masser af andre årsager til, at man kan blive lidt presset i hverdagen og savner lidt ekstra energi. Uanset om der er ting, du SKAL (eksamen, en karrierevigtig opgave) eller du VIL (en opvisning, en date eller passe børnebørnene), så kan det ende i lettere stress. Og når man bliver stresset, svækker det både energien, koncentrationen, humøret – i det hele taget evnen til at gøre det, du gerne vil i dit liv.

Ingen brug for recept

Hvis bare man kunne bede om en recept på noget, som styrkede min energi og koncentration,” tænker du måske med et suk.

En recept behøver du dog ikke. En tur hen i helsekostbutikken kan være nok.

Hemmeligheden er naturens frugter. Urter, bær og rødder har i tusindvis af år været benyttet, når vi mennesker havde brug for et ekstra rygstød, og i dag behøver du ikke selv plukke naturens hjælpemidler i fuldmånens skær. Du behøver ikke en gang at bo i nærheden af det land, hvor de styrkende urter har hjemme.

Nogle af de stærkeste urter er dem, der har adaptogen virkning. Det dækker over, at de har en dobbelt virkning på kroppen: Dels hjælper de med at styrke koncentration og reducere træthed eller følelser af stress. Dels styrker de kroppens eget biokemiske system, eksempelvis immunforsvar og hormonbalance.

Vi nævner i denne forbindelse to adaptogene urter: Rosenrod og Schisandra.

Rosenrod er værdsat for sit bidrag til at bevare kognitiv funktion og mental ydeevne. Tilskuddet er en droge lavet på urten rosenrod, der faktisk slet ikke er nogen rose, selvom den dufter sådan. Urten har i forsøg vist en evne til at nedsætte produktionen af stresshormonet kortisol.

Schisandra også kaldt kinesisk magnolia – er en slyngplante, hvor man benytter bærrene i tørret form. I Asien for deres evne til at styrke seksualiteten, men i Vesten er vi særligt glade for dens positive indvirkning på leveren og dens dulmende virkning på overgangsalder og hjertegalop. I denne sammenhæng skal fremhæves, at Schisandra påvirker produktion af dopamin og øger evnen til at modstå stress.

En unik kombination

De to ovennævnte tilskud er kernen i tilskuddet Glyc Stay Sharp, som er et godt, recept-løst bud på at løse de ovennævnte udfordringer med at få ekstra koncentration/hukommelse og holde stress på afstand.

GLYC Stay Sharp indeholder yderligere to vigtige naturkræfter; nemlig grøn te og safran.

Grøn te virker beroligende, men det bidrager samtidig til at øge koncentration og indlæring. Safran har indvirkning på kroppens balance i produktionen af serotonin, der bidrager til et positivt sind og en normal sexlyst.

De fire nævnte urter er sammensat i en kombination, hvor de fremmer hinandens egenskaber. Adaptogener kan altid blandes, og i sammensætningen GLYC Stay Sharp – der er suppleret med B6-vitamin og magnesium fremkommer et tilskud, der er meget nyttigt at have ved hånden. Magnesium og B6 hjælper med at reducere træthed.

GLYC Stay Sharp kan tages dagligt som en generel støtte til koncentration, humør og præstationsevne, men eftersom adaptogener optages og virker meget hurtigt, kan du også bruge dem i en stressbetonet periode op til eksempelvis eksamen, jobskifte – eller når børnene skal flytte hjemmefra.

Forrige artikelLivet bliver bedre, når du passer på dig selv

Næste artikelB12-mangel er et overset problem