Nyheder

Printere skader lungerne

1. august 2007

Laserprintere kan i et kontormiljø skade lungerne på samme måde som tobakspartikler fra cigaretter, mener et australsk forskerhold.

Man har længe vidst, at laserprintere udsender skadelige mængder af ozon. Men ikke nok med det, så spredes ultra-fine toner-partikler også i luften rundt om maskinerne – og det er skadeligt for lungerne. Partiklerne er nemlig så små, at de suges ud i det yderste af lungerne, hvor de skaber mange af de samme gener som rygning, skriver BBC. Forskerholdet, der er fra det australske Queensland Universitet, anbefaler, at man regulerer det tilladte udslip fra laserprintere. Den beskidte tredjedel Den gode nyhed er at det kun var en tredjedel af de 60 testede printere, der udsendte de fine partikler. Forskerne anbefaler derfor, at den “beskidte” del af printerne mærkes på samme måde som cigaretter. Problemet er værst med nye fyldte tonerpatroner, og når der udskrives grafiktunge sider.

Forskerne undersøgte ikke, om det samme gør sig gældende med kopi-maskiner, der langt hen ad vejen bruger den samme teknik som laserprintere. Kilde: Berlingske

Forrige artikelDerfor bliver klassens tykke pige drillet

Næste artikelGasgrill er mere usunde end kulgrill

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.