Probiotika ved intravenøs antibiotika?

Hvad kan jeg tage af probiotika, når jeg får antibiotika i iv (intravenøst, red.)? Og hvordan kan jeg tage kosttilskud med mælkesyrebakterier, så antibiotika ikke når at ødelægge alle mælkesyrebakterier?

Mvh. Mig

 


Det er en utrolig klog beslutning at tage probiotika i forbindelse med en antibiotika-kur. Antibiotika er jo designet til at slå skadelige bakterier ihjel. Men mange af de gavnlige og meget nødvendige bakterier ryger med i faldet.

De gavnlige bakterier er i høj grad med til at styrke og afbalancere vores immunforsvar, samt styrke fordøjelsen. Derfor er det i mine øjne ALTID vigtigt at tage tilskud af probiotika ifm antibiotika. Probiotika er jo netop et tilskud af gavnlige tarmbakterier.

Hvis man får antibiotika som kapsler, så skal de ned igennem fordøjelsen – ligesom tilskud af probiotika. Her er det nødvendigt at tage medicin og kosttilskud forskudt af hinanden, da antibiotika ellers vil neutralisere den gode effekt af probiotika. Lad gerne gå 2-3 timer imellem.

Når antibiotika gives IV altså direkte ind i blodet, så påvirker det ikke på samme måde umiddelbart direkte probiotika-tilskuddet. Derfor er tidspunktet for, hvornår man tager probiotika knap så vigtigt.

Det er derimod vigtigt at vælge et produkt, som er bredt sammensat af mange forskellige bakterie-stammer, samt at det har et højt antal af bakterier.

Se gerne efter, at der er flere forskellige stammer inden for både lactobacillus og bifido-familien.

Og så er noget af det vigtigste også at fortsætte med probiotika efter antibiotika-kuren er slut. Tag gerne probiotika i minimum to måneder eller længere.

Rigtig god bedring.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*