Problemhud under og efter graviditet? - Naturli

Problemhud under og efter graviditet?

Jeg har aldrig døjet med hudproblemer, men da jeg blev gravid, fik jeg pludselig meget uren hud på kinderne, mest på venstre kind. Nu seks måneder efter jeg har født, har jeg fortsat problemhud. Det er ikke decideret bumser, men mere hudorme eller talgknopper, som er “tørre” i det. Jeg har derudover stadig ikke fået min menstruation, så jeg mistænker, at mine hormoner er lidt i ubalance. Hvad kan jeg gøre ved dette?

Min læge siger, at jeg enten kan starte på p-piller igen eller se tiden an. Kosmetologen siger, at jeg bare skal skrubbe og rense. Hvad tænker du?

Lige nu renser jeg mit ansigt morgen og aften med en mild ansigtsvask, og hver anden dag bruger jeg en konjacsvamp. Jeg bruger tea tree oil på kinderne og normal ansigtsolie i resten af ansigtet.

Jeg har også mistet en del af mit hår, hvilket, jeg ved, er helt naturligt, men dette hjælper desværre ikke rigtigt på selvtilliden. Håber du kan komme med nogle gode råd.

Mvh den fortvivlede mor

 


 

Mange tak for spørgsmålet, og jeg forstår din frustration. Og ja, mange ting vil rette sig sammen med hormonerne. Den rette pleje til problemhud på vejen dertil vil hjælpe yderligere.

Jeg vil anbefale dig at bruge konjac-spongen hver dag – gerne morgen og aften – den originale, for den peeler ikke kun mildt, den tilfører også næring til huden med mineralerne fra det ler, de også består af. Gerne om aftenen bruge din almindelige milde rens først inden spongen – især for at rense makeup af.

Så vil jeg foreslå i en periode at bruge Nigellafrø-olie eller borago-olie på kinderne, gerne om natten. Det er utroligt ophelende, og nogle gange kan for meget rens og tea tree i længden udtørre, selvom det desinficerer. Observer, om du primært sover liggende på den venstre kind. Det kan nogle gange være medvirkende årsag til, at det er værst på den ene kind.

En lermaske og en fugtmaske enten efter hinanden en gang om ugen eller pragmatisk hver anden uge vil også være en god idé ved problemhud.

Indefra kunne det være godt for huden og håret at få et ekstra tilskud af B-vitaminer (herunder biotin), zink og silicium. Det kan fås både samlet eller enkeltvist og gerne sammen med den multivitamin, du evt. spiser. Især vigtigt, hvis du stadig ammer. Der er mere at gøre for håret også, men afvent evt. hvad der sker indefra.

Hvis talgknopperne er ligesom små hvide milier, kan de fjernes af kosmetologen. Nogle har også glæde af at bruge en serum under deres ansigtscreme/olie, som balancerer fedtstofferne på hudens overflade.

Venligste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*