Nyheder

Prøv en anderledes træningsform

11. juli 2016

Er du ved at køre død i trivielle løbeture, spinning, vægte eller noget helt andet? Eller måske du ikke lige har fundet træningsformen, der tiltaler dig. Her kommer vi med bud på træningsformer, du måske ikke har overvejet før.

Træning er godt – og det behøver ikke være en træls opgave. Nogle gange er det bare en anderledes og sjov aktivitet, der skal til, for at der kommer skub i træningen. Du får her inspiration til, hvordan du kan træne anderledes.

 

Træn med din egen kropsvægt

En af de mest populære træningsformer for tiden er kropvægtstræning. Her træner du simpelthen uden brug af udstyr men udnytter vægten fra din egen krop. Derfor kan du også træne alle steder med denne metode – uden at det behøver koste noget. Der findes mange forskellige øvelser, som ikke bare er armbøjninger og kropsløftninger.

 

Anderledes yoga

Yoga er ikke en ny træningsform – slet ikke – men flere nye former for yoga er dukket op. Her kan blandt andet nævnes Bikram yoga, som også kaldes Hot yoga. Bikram yoga foregår i et opvarmet rum på 40 grader. Her pibler sveden af kroppen, mens du laver en serie af 26 stillinger. Du træner både smidighed, koordination og styrke. På grund af varmen sveder kroppen samtidig væske og affaldsstoffer ud.

Der findes også Power Yoga, som er et flow af øvelser med glidende overgang. Det er med til at styrke balancen og løsner spændte muskler. Samtidig handler det også om at lytte til sin krop og fokusere på vejrtrækningen. Nogle steder foregår det med tændte stearinlys og dæmpet belysning.

 

Råstyrke med Crossfit

Crossfit giver all-round råstyrke. Her trænes mange dele af kroppen på én gang med blandt andet vægte, torve, kettlebells, medicinbolde, sandsække, traktordæk og mukkerter. Man behøver ikke være i topform og rippet for at starte til crossfit, men det er godt at have en god grundform, hvis man vil undgå skader. Det foregår nemlig med høj intensitet – hvilket også giver stort udbytte.

 

Udnyt naturen

Træning udendørs i naturen er ofte en større fornøjelse end i en svedig hal eller fitnesscenter. Og der er masser af aktiviteter at give sig i kast med. Vandring, løb, kano, kajak, surfing, cykling, havsvømning – for bare at nævne nogle få. Flere steder er der også opsat udendørs fitnessmaskiner, som frit kan benyttes. Kombiner eventuel en løbetur med det nærmeste udendørs fitness.

 

Træn i cirkler

Kan du godt lide variation? Ved cirkeltræning handler det ikke om at løbe rundt i cirkler, men det handler om at lave en rotation mellem forskellige øvelser. Det betyder, at du har en række øvelser, som du varierer mellem i en bestemt rækkefølge og i en bestemt tidsperiode for hver øvelse. Det behøver ikke være mere end 30-40 sekunder ved hver. Tag et par runder eller flere mellem de forskellige øvelser.

 

Kilde: Undersøgelse om fitness tendenser i 2016, www.q.dk

Forrige artikelPas på farligt stof i din solcreme

Næste artikelNår sund bliver for sundt

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.