Nyheder

Prostatakræft: Behandling kan gøre mere skade end gavn

15. november 2017

Tidlig opdagelse af sygdom er altid godt – og dog? En forsker fra Oxford University hævder, at tusindvis af mænd med begyndende prostatakræft faktisk ville have det bedre, hvis de aldrig var blevet diagnosticeret.

Forsker Freddie Hamdy mener, at mange mænd med langsomt voksende tumorer benytter sig af behandling, de ikke behøver, af frygt for, at tumoren vil sprede sig og vokse.

Ifølge Freddie Hamdy kan en diagnose gøre mange mænd bekymrede og deprimerede, og dermed vælger de at få en behandling, selvom det ikke er i deres bedste interesse.

Angsten for kræft gør, at vi handler uanset hvad

 Man kan godt overbehandle prostatakræft, og det kan have konsekvenser for helbredet. Kemoterapi og anden behandling kan nemlig have alvorlige konsekvenser i form af inkontinens og impotens.

På nuværende tidspunkt leder professor Hamdy en undersøgelse fra USA, der ser på 82.400 prostatacancer-patienter i alderen 50-69 år for at sammenligne resultater og konsekvenser ved patienter, der vælger kemoterapi, operation eller ingen behandling udover regelmæssige opfølgninger.

I tidligere undersøgelser har Hamdy studeret 500 mænd med lokaliseret prostatakræft, der var langsomt voksende, og som ikke havde spredt sig til andre organer.

Patienterne fik regelmæssige scanninger og blev aktivt ”overvåget”, men de blev ikke underkastet nogen behandling. I begyndelsen var 80 pct. af mændene enige om ikke at undergå nogen behandling og fortsætte deres overvågning, men dette tal faldt til 75 pct. efter tre år. Et årti senere havde kun 44 pct. ikke undergået behandling.

Kun 1 pct. døde som følge af kræft, mens yderligere 10 pct. døde på grund af andre årsager. De fleste af mændene besluttede at få behandling, ikke fordi deres kræft havde spredt sig, men fordi angsten for at det skulle ske, var så massiv.

Se på din kost, for at påvirke prostatakræft

Det er naturligt, at mænd med prostatacancer føler sig tvunget til at gøre noget aktivt, men ifølge Hamdy er behandling ikke den rigtige måde at gøre det på.  I stedet kan mændene tage kontrol over deres helbred ved at forbedre deres kost og udelukke forarbejdede fødevarer og kemiske konserveringsmidler.

Udover at udelukke visse fødevarer er der også andre, som bør tilføjes til kostvanerne. Forskning har vist, at æbler og vindruer er en fantastisk måde at bekæmpe prostatakræft.

I en undersøgelse fra University of Texas i Austin fandt forskerne ud af, at resveratrol i druer og ursolsyre i æbleskæl var blandt de mest effektive forbindelser, når det drejer sig om bekæmpelse af prostatacancer-celler og standsning af deres spredning. Kombinationen af de to forhindrede også kræftceller fra at indtage glutamin, som de bruger til at vokse.

Det er vigtigt, at mænd er opmærksomme på, at behandling ikke nødvendigvis er den bedste løsning. Det kan være bedre at leve med kræften, så længe den ikke er i udbrud, mener doktor Freddie Hamdy.

Kilde: https://www.naturalnews.com/2017-11-13-more-harm-than-good-most-men-are-better-off-not-treating-prostate-cancer.html

 

 

 

 

Forrige artikel5 hurtige når du skal shoppe konserves

Næste artikelAfføringsprøver: En overvurderet screeningsmetode

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.