Nyheder

Proteinopdagelse kan forbedre behandlingerne for diabetisk øjenlidelse

23. oktober 2017

Ny forskning har opdaget et protein, som spiller en nøglerolle i diabetesrelateret synstab, hvilket kan føre til bedre behandlinger i forhold til lidelsen.  Proteinet kan også have konsekvenser for andre sygdomme – herunder kræft.

Ny forskning har opdaget et protein, som spiller en nøglerolle i diabetesrelateret synstab, hvilket kan føre til bedre behandlinger i forhold til lidelsen.  Proteinet kan også have konsekvenser for andre sygdomme – herunder kræft.

I en rapport, der blev offentliggjort i Journal of Clinical Investigation, beskriver forskere ved University of Utah i Salt Lake City, hvad de fandt ud af om proteinet, der er kendt som ADP-ribosyleringsfaktor 6 (ARF6) og dets rolle i diabetiske øjensygdomme.

De rapporterer, hvordan blokering af ARF6 kan være en måde at reducere diabetisk retinopati, en synskade, som mennesker med diabetes kan udvikle som følge af kronisk højt blodsukker.

Diabetisk synsfald øges over hele verden

Den verdensomspændende byrde af diabetesrelateret synstab vokser i et alarmerende tempo, og derfor er opdagelsen af proteinet vigtig.

Diabetisk retinopati er en sygdom, der beskadiger blodkarrene i nethinden, hvilket er det lysfølsomme væv på bagsiden af ​​øjet, der muliggør synet. Skaden er resultatet af højt blodsukker. Som sygdommen skrider frem, forvrider det blodkarrene, hvilket får dem til at lække og forringe synet.

Når sygdommen kommer ind i de avancerede stadier, begynder nye unormale blodkar også at vokse i nethinden og tilføjer skaden. Til sidst er der permanent ar-dannelse, der fører til svær synshæmning og blindhed.

Proteinet ARF6 hjælper med at kontrollere VEGF

Proteinet ARF6 er nyttigt i kontrollen af ​​vaskulær endothelial vækstfaktor (VEGF), et signalprotein, der spiller en central rolle i udviklingen af ​​diabetisk retinopati.

Der er i dag behandling for diabetisk øjesygdom, hvor patienter får en månedlig injektion af anti-VEGF-lægemidler direkte ind i øjet. Men behandlingen, som reducerer inflammation, virker kun for omkring 40 procent af patienterne.

 – Vi mener, at de nye resultater er vigtige, fordi de identificerede en mekanisme, hvorved ARF6 kontrollerer VEGF-receptorsignalering. Derfor kan AR6F have meget bredere virkninger, der udvider sig til andre sygdomme, der involverer VEGF-receptoraktivering, såsom cancer, siger Weiquan Zhu, Ph.D.

 Link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/319845.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrige artikelGrøn smoothie bowl

Næste artikelRadon i jorden øger risiko for lungekræft

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.