Nyheder

Psykologhjælp når du har brug for det

Foto: Adobe Stock
26. juni 2021

Mere end en halv million danskere anslås årligt at have psykiske problemer i en grad, som kræver hjælp. Men det kan være svært og uoverskueligt at skaffe hjælp. Det gør en ny online-tjeneste op med. Den tilbyder psykologbehandlinger, når behovet opstår.

Rigtig mange mennesker kæmper med psykisk mistrivsel. Det kan være angst, stress, depression, sorg eller andet. Det er ikke nyt. I de senere år er antallet af psykiske diagnoser steget løbende, og psykiske lidelser er i dag en folkesygdom på lige vilkår med kræft. Dansk Psykolog Forening vurderer nemlig, at mellem 700.000 og 800.000 danskere i løbet af et år vil have symptomer på en psykisk lidelse.

Når det sker, kan der være behov for professionel hjælp. Og jo før hjælpen bliver sat ind, jo bedre. Der er nemlig stor risiko for, at en psykisk lidelse kan udvikle sig og enten blive værre eller til flere problemer. 

En hurtig indsats er altså afgørende. Så langt er de fleste fagpersoner enige. På trods af det kan det virke svært og næsten uoverkommeligt at skulle igennem de forskellige led, der skal til, før man får hjælp. Det kan kræve en tur til lægen for at få en henvisning, eller man kan risikere store regninger eller lang ventetid.

Men sådan behøver det ikke være. Hejdoktor.dk åbner nemlig op for online psykologhjælp, som er tilgængelig lige præcis, når du har brug for det.

Hjælp her og nu

Hejdoktor.dk er Danmarks førende leverandør af online sundhedsydelser, og nu udvider de tilbuddet. For mens de tidligere har fokuseret på det fysiske helbred, tager deres platform nu også hånd om psyken. Mikkel Gertsen er administrerende direktør. Han forklarer, at det er en kombination af stigningen i antallet af mennesker med psykisk mistrivsel og rettidig omhu, der har fået dem til at tilbyde psykologkonsultationer.

– Fleksibel og tilgængelig online psykologhjælp kan gøre en stor forskel, da mange i dag får hjælp alt for sent. Vi mener, at det skal være muligt at få hjælp fra en psykolog, når man har brug for hjælp, og derfor kan man hos Hejdoktor booke tider samme dag, som problemet opstår, udtaler direktøren.

Han forklarer også, at det kan virke svært at skulle møde op til en fysisk konsultation, hvis man har det psykisk skidt. Derfor kan onlinemøderne være en nem måde at få solid faglig hjælp på. 

Ønsker man at booke en konsultation, logger man ind med sit nem-id. Det koster 600 kroner for en halv times konsultation, og man kan få 300 kroner i tilskud, hvis man er medlem af Sygeforsikring Danmark.

Samarbejde sikrer faglighed

For at sikre faglighed i den hjælp, platformen tilbyder, har de indledt et samarbejde med det veletablerede psykologhus Acindria. Acindria blev grundlagt i 2007 og har siden hjulpet mennesker i krise. De kombinerer forskning med psykologisk ekspertise for at sikre den bedst mulige behandling af deres patienter.

Om man lider af stress, går igennem en skilsmisse, har mistet en kær, kæmper med angst eller noget femte, kan det være en god ide med professionel hjælp for at komme godt ud på den anden side. 

Der findes mange forskellige tilgange og muligheder for hjælp, så du kan finde den rette vej frem, der passer til dine behov og dit temperament. Onlinemøder er en af metoderne og kan fungere som det skub, der skal til for at opsøge yderligere hjælp, eller som selvstændig behandling. 

Forrige artikelDin sundhed bor i tarmen

Næste artikelForbud mod sprøjtemidler kan være på vej