Pycnogenol – pinjetræsbarkekstrakt

12. oktober 2010

Pycnogenol er udvundet af pinjetræer ved Middelhavet og et godt middel mod blodpropper.

Pycnogenol virker antiinflammatorisk og beskytter cellerne mod oxidation (forharskning). Det kan modvirke blodpropper, blandt andet ved at forhindre blodpladerne i at klistre sammen.

Cirka 5 pct. af alle får ved lange flyveture blodpropper i benene, selvom de fleste ikke er klar over det. Det kan modvirkes ved at tage 200 mg pycnogenol 2-3 timer før flyafgang og igen 6 timer senere under flyvningen. Hævelsen af fødderne under flyturen modvirkes også. Blodcirkulationen forbedres, blandt andet på grund af en bedre produktion af NO (kvælstofoxid), som slapper pulsårerne af og derved sænker blodtrykket. Der er ikke forlænget blødningstid.

Pycnogenol til forskellige sygdomme

Ved diabetes hæmmer pycnogenol enzymet alfa-glukosidase, hvilket forsinker optagelsen af glukose og øger mætningen, så man ikke spiser så meget. Blodsukkeret falder. Sår heler lettere op ved at tage pycnogenol 150 mg dagligt som tabletter og ved at hælde pycnogenol pulver direkte i såret. Nethindeproblemer i øjnenen stoppes og bedres ved at forsegle utætte kapillærer. Bindevævet beskyttes mod forsukring og inflammation. Pycnogenol hæmmer NFkB, der fremmer inflammation.

Ved menstruationssmerter hjælper pycnogenol tre fjerdedele.

Andre fordele ved pycnogenol

Ved ADHD (DAMP) hjælper pycnogenol i en dosis på 1 mg/kg, og det er godt at kombinere pycnogenol med sunde fedtsyrer.

Ved astma/allergi bedres åndedræts kapaciteten og behovet for asthma spray nedsættes. Pycnogenol ændrer også kolesterol til en sundere fordeling mellem HDL og LDL kolesterol. Leddenes sundhed øges, og slidgigtsymptomer modvirkes. Man får en bedre legemlig funktion i det hele taget. Den terapeutiske dosis er 100-200 mg dagligt. Vedligeholdelsesdosis er 1 mg pr. kg legemsvægt dagligt.

Flere grunde til pycnogenol ved flyvning

Et nyt studie fra G. D’Annunzio University in Pescara, Italien, har vist, at pycnogenol reducerer jetlag med 50 pct. og mindsker symptomerne, som f.eks. hovedpine, træthed, søvnløshed og hjerneødem, både hos raske og hos mennesker med for højt blodtryk. Og som tidligere nævnt risikoen for hævelse og blodpropper i benene. Man kan læse mere om pycnogenol på www.pycnogenol.com

Forrige artikelSjøgrens syndrom

Næste artikelFacetsyndrom

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.