Til 1 person
1 spsk chiafrø
1 dl havregryn (evt. glutenfri)
20 g gulerod
ca. 1 cm frisk ingefær
½ spsk hørfrø
15 g rosiner
10 g valnødder
1 drys vaniljepulver
1/4 tsk kanel
lidt salt
½ pære
2 dl kogt vand
evt. ½ spsk god vegetabilsk olie f.eks. hørfrøolie
Skær guleroden i små tern og bland gulerodstern med chiafrø, havregryn, valnødder, rosiner, salt, kanel og vaniljepulver.
Hæld kogende vand over og rør det hele godt sammen. Dæk skålen til med f.eks. en underkop eller tallerken og lad den trække et par minutter. Riv imens ingefæren og skær pæren i tern eller skiver og kværn hørfrøene i en kaffekværn.
Rør den revne ingefær i grøden og top din grød med pære og kværnede hørfrø. Tilsæt evt. ½ spsk god olie.