Mad

Renée Voltaire: Rå, svensk madvelvære

19. februar 2011

Renée Voltaire er svær at sætte i bås – men hvis etiketter er ligegyldige for en, er der masser af lyst, kvalitet og velvære gemt bag navnet.

Du kan ikke kalde det rent rawfood eller vegetarisk, men det lugter lidt af det, og selvom navnet Renée Voltaire kling-er fransk, gemmer der sig en svensk kvinde bag navnet.

For seks år siden startede hun en butik i Stockholm, hvor hun producerede sunde fødevarer af økologiske råvarer. Kærlighed til sund mad og kvalitet er nøgleordene, så det blev hurtigt en succes – og endnu en butik blev åbnet. I dag er Renée Voltaire blevet til en produktionsvirksomhed med mange spændende produkter – hvoraf flere fortsat er håndlavede. I Danmark er du måske allerede stødt på produkterne i din lokale helsekostbutik?

Ellers får du her chancen for at lære Renée Voltaire og hendes mad lidt bedre at kende. Bag produkterne gemmer der sig nemlig en kvinde med holdninger til maden – og hendes kogebog ”Salig Blanding” er netop ved at lande i en dansk udgave.

Den rene mad som kur

Det er en salig blanding – af lækker mad, gode tips og baggrundshistorie om Renée’s forhold til maden.

– Jeg ved, at det, jeg spiser, påvirker både mit helbred, mit humør og mit liv i almindelighed. Jeg har lært at kende symptomerne fra min krop, når den kommer i ubalance. For mange år siden, havde jeg en periode med for meget arbejde, for lidt søvn og dårlig kost. Min krop sagde fra, og jeg fik problemer med maven, eksem, allergier og havde svært ved at sove, fortæller Renée.

Kuren var god rå mad i fire uger – grøntsager, friskpressede juicer og superfoods.

– Ikke nok med, at jeg fik min energi tilbage, min hud blev også smukkere og mine øjne friske og klare. Jeg forandrede mig som menneske og forstod pludselig, hvordan hele kroppen hænger sammen.

Mad, som kroppen vil have

Hun taler både for rawfood og udrensning, når kroppen har behov, men i opskrifterne finder man også indslag af fjerkræ og fisk, bagte og tilberedte retter.

– Tidligere troede jeg, at det bare var hippier og yogafolk, der spiste vegetarisk mad, og at rawfood var en new age trend. I dag ved jeg bedre. Jeg møder så mange inspirerende mennesker i min hverdag, som har fundet ud af, at det er fantastisk at lave mad, som man får det godt af. Uanset om man spiser halv vegetarisk, er veganer eller om man holder af både fisk og kød. Det vigtigste er at lytte til kroppen, mener Renée.

Vi har fået lov at give en smagsprøve på nogle af de skønne opskrifter, du finder i Renée Voltaire’s ”Salig Blanding” – god fornøjelse…

Aubergineruller

Gojibliss

Omeletmuffins

Kalkuntacos

Spinatsuppe

Blåbærkage

Fakta

I opskrifterne er produktnavnene på Renée Voltaires produkter skrevet i parentes ud for de ingredienser, som fås i hendes produktlinje. I nogle af opskrifterne bruger Renée sine egne vendinger om mængden – her følger en guide til hendes udtryk: Hæld henover= ca. 2 spsk., Sprinkle/drysse= ca. 2 spsk., Toppe= ca. 2 spsk., 1 stænk= ca. 1 tsk., 1nip= ca. 1 knsp.

Forrige artikelStimulanser – de gode og de dårlige

Næste artikelGod mad til hjertet

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.