Råd mod tørre fingre med revner?

Jeg har snart prøvet alverdens råd af cremer og olier til mine tørre fingre i de sidste 4 – 5 år … Der er meget tørt i plamager – dvs. i øjeblikket er det en fingerspids og begge tommelfingre.

De er tørre, ‘svampede’ og med meget dybe og smertefulde revner.

Jeg har bl.a. i tre uger ligget om natten med mandelolie og handsker og i tre uger med kokosolie og handsker. Så er de fine, indtil jeg igen vasker hænder/lægger tøj sammen osv.

Nu er jeg begyndt at tænke på, om det er indefra, jeg skal gøre noget? Lægen vil give mig creme med binyrebarkhormon, det har jeg takket nej til, da jeg ikke tror på, det er sundt for kroppen. Håber du har det råd, jeg har ventet på.

Den fingerfølsomme

 


 

Jeg forstår bare godt din frustration, for det kan faktisk være utroligt pinefuldt. Der er flere ting, der er værd at forsøge for dine tørre fingre.

Først og fremmest er kisel/silicium meget effektivt ved revner i fingre og meget tørre hænder og pletter. Spisekisel fra Naturdrogeriet er pulver, som skal røres op, det er billigt og kan være til stor hjælp.

Suppler gerne med kæmpenatlysolie indefra evt. i kombination med andre olier – to spsk om dagen – og find meget gerne en håndcreme med kæmpenatlysolie i også. Kneipp har en, Lavera har en, Dado Sens Hand Repair er også god til tørre fingre.

Kommer du ikke helt i mål vil Quartz fra Allergica kunne være til hjælp, men trap langsomt op, da der kan ske en udrensning, der giver midlertidig opblusning. Tal meget gerne med din lokale helsekost om det. Der vil du også kunne spørge til Immiflex, der er en stor støtte til immunforsvaret generelt.

Rigtig meget held og lykke!

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

7 kommentarer

 • Niels Christensen siger:

  Ren, naturlig vitamin E, som man presser ud af vitamin E kapsler og smører på huden, er ofte effektivt.

 • Helle Drachmann siger:

  Jeg døjede selv med eksem på fingre og hænder i mange år men er heldigvis sluppet af med det. Min erfaring er, at det kommer i perioder med for lidt søvn, for meget sukker, stress og kaffe. Specielt er stress og sukker en skidt faktor.
  Hormonsalve kan være godt i en kort periode for at stabilisere huden, så man slipper for svie og kløe. Og masser af god fedtcreme fra apoteket. Mvh Helle

 • Elise Eskesen siger:

  Aloe Propolis Creme har jeg fantastisk gode erfaringer med, det har hjulpet flere sf mine veninder. Forhandles privat, firmaet hedder Forever.
  Mvh.
  Elise Eskesen

 • Trine Bak siger:

  Der findes også en salve, der hedder White Wonder, som er fantastisk og meget drøj i brug.

 • Yoko Mio Dyrendom siger:

  JA, DET ER INDEFRA DET VIRKELIG HJÆLPER 😉 …det gjorde det helt sikkert for mig.
  Jeg er født med eksem på bl.a. mine hænder og har netop haft store problemer med tørre fingerspidser fyldt med revner der ofte blødte ved små stød.
  Jeg prøvede alt muligt igennem det meste af min barndom og det fortsatte da jeg blev voksen, og jeg gik bl.a. til strålebehandling på hud-klinikken på Marselisborg Hospital i Aarhus, uden at det hjalp i længden.
  Det var først da jeg ikke længere havde lyst til at spise kød, at jeg opdagede at min eksem forsvandt. Jeg prøvede efter nogen tid at spise kød igen og efter et par dage var mine revner tilbage, så det er nemt at lade være og få fin hud igen.
  Jeg spiser dog stadig masser af fisk og det giver ingen problemer.
  Jeg er idag en voksen moden kvinde og nyder min fine hud 😉 …mvh Mio

 • Ulla siger:

  Jeg er nu 73-årig kvinde og har gennem rigtig mange år døjet især i vintermånederne med smertefulde revner i snart den ene fingerspids og snart den anden. – Endelig har jeg fundet løsningen og har ikke døjet med revner siden.
  Matas forhandler “Raunsborg” produkter. – Køb en tube “Extra Treatment Cream” til Feet & Heels. – Smør fingerspidserne med cremen hver aften ved sengetid og afvent bedring i løbet af få dage!
  Jeg er sååå glad over, at mine fingerspidser ikke revner og smerter mere.
  Prøv det selv – og alle gode ønsker for fingerspidser uden revner!
  Mvh. Ulla

 • Rikke siger:

  Også jeg lider meget af tørre hænder/fingre med revner og smerter specielt om vinteren. Jeg får alt muligt godt indefra af olier og grøn mad, vitaminer og mineraler – men det hjælper ikke her. Har prøvet SÅ mange cremer som ikke virker mere end 5 min efter påsmørring. Efter de har været i vand, så er det det samme igen.
  TÆNK har for nyligt lavet en håndcreme test og bedst var MATAS’s Glycerin håndcreme uden parfume. HURRA – endelig en der virkelig virker – og så er den billig og svanemærket! 😉

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *