Rabarbertrifli med hvid chokoladecreme

Af: Julie Juanita Larsen

Foto: Maria Louise Rohde Madsen

Julie Juanita Larsen: Prøv denne rabarbertrifli med hvid chokoladecreme, og får du ikke brugt al rabarbergrøden, kan den også fryses, til næste gang du vil lave trifli.

Rabarber er i sæson fra april og er oplagte at bruge i en forårsdessert. Har man rabarber i haven og ikke kan nå at få dem brugt inden for sæsonen, kan man ordne dem, skære dem i stykker og fryse stykkerne ned.

Ønsker man at lave desserten i en vegansk udgave, kan fløden byttes ud med plantefløde, og hvid chokolade fås også i en vegansk udgave.

Til 4 personer

Du skal bruge:

  • 100 g hvid chokolade
  • 2½ dl piskefløde
  • 500 g rabarber
  • 100 g sukker

Sådan gør du:

Chokoladecreme

  • Hak den hvide chokolade groft og læg den i en skål.
  • Kog 1 dl piskefløde op og hæld den varme fløde over chokoladen.
  • Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og stil cremen på køl i 3 timer.
  • Pisk resten af piskefløden til flødeskum og vend det med den kolde creme efter de 3 timer.
  • Er cremen ikke tyk nok, kan den piskes lidt mere, efter den er blandet.

Rabarbertrifli

  • Rens rabarberne og skær dem i skiver.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mos dem ud i sukkeret.
  • Bring rabarber, vand og vaniljesukker langsomt i kog under låg og kog, til de er møre.
  • Lad det køle af og si eventuel overskydende saft fra (gem det til pynt).
  • Knus makronerne og kom skiftevis rabarber og makroner i små glas.
  • Top din rabarbertrifli med den hvide chokoladecreme og evt. lidt rabarbersaft.

Fra bogen ‘Bæredygtig Kost’ af Julie Juanita Larsen.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*