Radicchiosalat med pærer og ristet boghvede

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Med sine mange bitterstoffer er en radicchiosalat god at bruge som tilbehør til fed julemad. Bitterstofferne hjælper nemlig fordøjelsen.

4 personer

Du skal bruge:

  • ½-1 radicchiosalat – alt efter størrelsen, som kan variere meget
  • ½ spidskål eller 1/4-½ hvidkål
  • 2 spsk. ristet boghvede
  • 2-3 pærer alt efter størrelsen
  • 1 håndfuld citronmelisse
  • Dressing:
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. kokosblomstsirup, anden god sirup eller honning
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rist boghveden ved middelvarme på en tør pande til den begynder at få farve og lad den køle af, inden den vendes i salaten.

Fjern de yderste blade af salat og kål og snit begge dele i tynde strimler. Vask pærerne, fjern kernehusene og skær pærerne i tynde både. Citronmelissen skal også skylles og duppes tør med et rent viskestykke eller et stykke køkkenrulle, inden den hakkes fint. Kom ingredienserne til salaten i en skål og vend det hele sammen.

Pisk dressingen sammen og vend den i salaten eller server den ved siden af.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*