Rapsolie mod børneeksem og strækmærker?

Kender du til nogen undersøgelser, der viser, hvordan raps og olivenolie hjælper huden?

Da jeg blev gravid første gang, fik jeg anbefalet at smøre min mave ind i rapsolie, når jeg var i bad. Det skulle kunne hjælpe mod sprængninger. Jeg gjorde det ved begge mine graviditeter og fik kun en sprængning på 2 cm. Selv om jeg ved den ene graviditet tog 20 kg på.

Da min søn senere fik børneeksem, prøvede vi først med hormonsalver, men det hjalp ikke ret meget. Så jeg prøvede at hælde rapsolie og salt i hans badevand. Efter 2 uger forsvandt eksemen. Når han bliver stresset eller presset, får han stadig eksemen, men hver gang hjælper der med rapsolie.

Jeg har også brugt rapsolie mod svamp i skeden. Jeg smører olien på inden jeg går i seng, og næste dag, er jeg symptomfri.

Men et er mine gode erfaringer, er der lavet undersøgelser på, hvilken virkning olien har?

 

En ivrig rapsolie-bruger


 

Mange tak for spørgsmål.

Jeg kommer lidt til kort her, fordi jeg synes, dine erfaringer med olierne og salt er meget spændende, men det er ikke lykkedes mig at opspore viden, der kan optrevle og underbygge, hvad i olierne, der har den effekt.

Klassisk var det andre olier, man ville anbefale til de udfordringer, du nævnte.

Når det er sagt, er det spændende med dine erfaringer, som jeg gerne deler videre i fald andre kan have glæde af dem 🙂

God sommer!

Bedste hilsner

Tine

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*