Red-Rødbederne-pasta

Af: Ditte Ingemann

4 personer

Det skal du bruge

250 g rødbeder

2 fed hvidløg

2 spsk kapers

10 soltørrede tomater

75 g feta

4 spsk rapsolie

1 spsk citronsaft

20 g frisk dild

4 spsk valnødder

Salt og peber

400 g pasta, fx rigatoni

Sådan gør du

1. Vask rødbederne og kog dem med skindet på i en gryde med låg i 45-60 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af, inden skindet fjernes med en lille kniv. Skær rødbederne ud i små stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med hvidløg, kapers, soltørrede tomater, feta, olie, citronsaft, dild, valnødder, salt og peber. Bland til det har en ensartet og cremet konsistens.

2. Kog pastaen i gryden med saltet vand efter anvisningen på pakken. Dræn pastaen, men gem nogle skefulde pastavand til saucen, og hæld pastaen tilbage i gryden. Hæld rødbedesauce over pastaen og spæd op med en smule kogevand, indtil saucen har den ønskede konsistens.

3. Smag til og server med friskkværnet peber og rapsolie på toppen.

Brug den rigtige gryde

Brug ikke for meget vand, når du koger grøntsager – de skal blot lige være dækket af vand. Så koger vandet hurtigere og du sparer på energien. Brug en gryde, der passer til blusset. Du udnytter ikke varmen fra kogepladen optimalt, hvis gryden er mindre eller større end blusset.

Fra bogen “Grønt i front – i klimakøkkenet” af Ditte Ingemann.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*