Nyheder

Regelmæssig amning er bedre for spædbørns vægtøgning

4. april 2008

Børn, der selv får lov til at vælge, hvornår de skal ammes, vokser mindre end børn, der ammes med regelmæssige tidsintervaller.

Den traditionelle metode med regelmæssige tidsintervaller mellem amningerne er bedre for spædbørns vægtudvikling end friere amning. Det viser en britisk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Archives of Diseases in Childhood. I undersøgelsen indgik 63 børn, der alene fik modermælk. Mødrene til 32 af børnene blev rådet til at følge amningsrutiner, hvor barnets vilje er styrende – såkaldt fri amning. Denne ammestrategi er blevet indført i store dele af den vestlige verden de senere år. De øvrige 31 mødre blev instrueret i at følge traditionelle amningsrutiner, som er baseret på korte amninger med regelmæssige intervaller.

Kvinderne i undersøgelsen blev opfordret til at amme maksimalt ti minutter per bryst ved hver amning. Forskerne vurderede efterfølgende børnenes vægtudvikling i deres første seks-otte leveuger. Undersøgelsen viste, at de børn, der selv havde fået lov at styre deres amningsmønster, havde en signifikant dårligere vækst end de børn, der var blevet ammet traditionelt. De nuværende anbefalinger om fri amning er bl.a. baseret på en stor undersøgelse fra 1988, som antydede, at reguleret amning gav dårligere tilvækst hos barnet. De nye resultater går dermed i den stik modsatte retning. Kilde: Dagens Medicin

Forrige artikelFedmeboom blandt unge er stoppet

Næste artikelMiljøet bekymrer europæerne

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.