Nyheder

Ren og sund mund med Aloe Vera 

Der er mange hyldemeter mundhygiejne i supermarkedet, men hvor gode er produkterne for din munds sundhed? Prøv tandpasta med Aloe Vera.

Foto: Shutterstock
5. april 2023

Der er mange hyldemeter mundhygiejne i supermarkedet, men hvor gode er produkterne for din munds sundhed? Prøv tandpasta med Aloe Vera.  

Mundskyl og tandpasta findes i mange varianter, men det kan være svært at gennemskue, hvad de enkelte produkter gør for din munds naturlige bakterieflora og sundhed. Det er jo nemt nok at slå bakterierne ned med eksempelvis klorhexidin, men hvis du bruger det for meget, kan det gøre mere skade end gavn på den lange bane.  

Tandpasta med 60 pct Aloe Vera

AVIVIR Tooth Paste med 60% Aloe Vera er til dig, der ønsker en effektiv tandpasta der plejer tandkød og mundhule skånsomt. Du kan få tandpastaen med eller uden fluor.  

Produktet er specialudviklet i Danmark, til at pleje og styrke tandkødet samt modvirke rødmen og irritation. AVIVIR Tooth Paste med fluor giver desuden ekstra beskyttelse mod huller i tænderne. 

Samtidig er tandpastaen helt vegansk og indeholder 60% af det bedste økologiske Aloe Vera, som balancerer immunforsvaret, styrker slimhinden og virker lindrende og reparerende på rødt og hævet tandkød. Tandpastaen er også tilsat Q10 som sammen med indholdet af Allontoin understøtter betingelser for slimhinderne i mundhulen. 

Aloe Vera-tandpasta med eller uden fluor

De to tandpastaer indeholder Baking Soda. Med den rigtige tandpleje mindsker tandpastaerne dannelse af tandsten og giver hvidere tænder. De hjælper også mod dårlig ånde, ubehagelig smag i munden, tandkødsproblemer og ømme gummer.  

AVIVIRs tandpasta har været på markedet siden 2016, og nu har man lavet en ny variant med fluor – eller fluorid, der er den rette betegnelse for tilsætningen. 

Forskellen på fluor og fluorid

Mange bruger ordet fluortandpasta i daglig tale. Men fluor og fluorid er ikke det samme. Hvor fluor er skadeligt, er fluorid vigtigt for tænderne for at kunne forebygge huller. 

Du kan tænke på fluorid som en slags vitamin til tænderne. Når du spiser sukker eller drikker sukkerholdige drikkevarer, danner bakterierne i munden syre, som nedbryder emaljen og giver huller i tænderne. Det er derfor en god ide at anvende en tandpasta med fluorid, da den danner et beskyttende lag, som forhindrer emaljen fra at blive nedbrudt og danne huller. 

Men hvis du er betænkelig ved at bruge for meget fluortandpasta, kan du jo bruge den med fluor(id) den ene gang af de to gange dagligt, du bør børste tænderne.   

AVIVIR Tooth Paste indeholder 1500 ppm fluorid og bør derfor ikke anvendes af børn. 

Mundskyl med aloe vera, der må sluges 

Skyl munden grundig efter tandbørstning og gurgl derefter med AVIVIR Drikke Aloe Vera Naturel som virker immunregulerende og hjælper med at bevare sunde slimhinder i munden. Synk og hjælp fordøjelse, slimhinder og immunforsvar generelt.  

Når du gurgler grundigt med Aloe Vera, skabes en positiv effekt på slimhindernes beskaffenhed. Derved hjælper vi slimhinderne i mundhulen med lettere at holde sig friske og afværge problemer. 

ACTIValoe® 

AVIVIR var de første til at bringe Aloe Vera til Danmark i 1989. Målet har altid været bedst mulig kvalitet. Derfor anvender vi kun økologisk ACTIValoe® med mindst 10% Acemannan. 

ACTIValoe® er friskeplukkede Aloe Vera blade, som har gennemgået en patenteret forarbejdningsproces, som bevarer de aktive stoffer og tredobler den biologiske effekt ved at nedbryde polysaccharidene (Acemannan) til en størrelse som er mere optagelig for kroppen. 

Forrige artikelVægttab og stærkere helbred på én gang

Næste artikelNaturens egen smertelindring