Nyheder

Resveratrol nedsætter motionseffekt

31. juli 2013

Motion og antioxidanter er en god kombination livet igennem. Men nu viser et dansk forskningsprojekt, at antioxidanten resveratrol, der bl.a. findes i rødvin, begrænser effekten af motion hos ældre.

Rødvin i afmålte mængder er sundt. Især ældre har godt af et glas rødvin i ny og næ, og den anbefaling ændrer det nye forskningsresultat ikke på. Det er kun meget høje resveratrol-niveauer, der kan begrænse effekten af fysisk aktivitet. Så find gerne rødvinsflasken frem, men lad eventuelt resveratrol-tabletterne blive i skabet.

Hård træning og resveratrol

Forskere fra Københavns Universitet lod 27 raske, men inaktive mænd i alderen 60-70 gennemgå et hårdt træningsforløb på otte uger med spinning og crossfit. Halvdelen af deltagerne fik dagligt et kosttilskud med 250 mg resveratrol, mens den anden halvdel fik placebo. Hverken forskere eller deltagere vidste, hvem der fik det ene eller det andet.

Konditionsforbedring nedsat af resveratrol

Resultaterne var ret overraskende. Resveratrol har haft ry for at være et antialdrings-vidundermiddel, der også kan bidrage til at nedsætte blodtrykket og forbedre konditionen. Men i det danske forskningsprojekt var konditionsforbedringen 50 pct lavere i gruppen, der fik resveratrol i forhold til gruppen, der fik placebo.

Amerikansk undersøgelse viste ingen resveratrol-effekt

Et lignende forsøg, der blev udført på et universitet i USA sidste år med 29 midaldrende kvinder, viste dog ingen forskel på resveratrol og placebo. Så enten er det træningens intensitet, kønnenes forskellighed eller slet og ret statistisk usikkerhed, der giver forskellene på de to forsøgs konklusioner. Men der er ikke noget, der indikerer, at resveratroltilskud har en gavnlig effekt på konditionen, hvis du dyrker motion.

Kilde: Politiken.dk

Forrige artikelHar du givet dig selv et kram i dag?

Næste artikelSvenskere advarer mod proteinkure