Krop

Rød solhat virker mod virus

30. juni 2010

Ny forskning viser, at Rød solhat (Echinacea Purpurea) regulerer immunforsvaret til at yde det optimale. Den virker samtidig både forebyggende og akut på bakterier og virus – herunder Influenza A-kategorien, som den nok så famøse svineinfluenza (H1N1) tilhører!

Der har på det seneste været talt en hel del om influenzaen H1N1. Nogle synes, der tales for meget om den. Nogle siger, den er farlig. Andre siger, den er mindre farlig end normal influenza. Det er svært at blive klog på, hvad man skal mene eller tro – men under alle omstændigheder er influenza-sæsonen en realitet. Det centrale spørgsmål må derfor være: Hvordan undgår man så vidt muligt at blive ramt?

Det første indlysende svar kunne være: Vaccine. I følge de fleste aviser, radiostationer og tv er det også det eneste svar. Men det er langt fra rigtigt. Udover ganske elementære og logiske tiltag, der kan booste dit immunforsvar og forebygge influenza, findes der også naturlige alternativer. For eksempel viser ny forskning, at planten Echinacea Purpurea virker forebyggende på influenza, og skulle uheldet være ude, kan planten endda nedsætte både symptomerne og sygdomsperioden betragteligt.

Rød solhat er veldokumenteret

Planten Echinacea purpurea hører til blandt de allerbedst dokumenterede lægeplanter, men det betyder ikke, at man er stoppet med at udforske den. Tværtimod bliver man ved at opdage nye interessante aspekter. F.eks. har den seneste tids forskning og undersøgelser tydeligt vist plantens direkte anti-viral og anti-bakteriel effekt på mange af de mikroorganismer, som forårsager forkølelse, influenza (herunder H1N1) og andre infektionssygdomme i øvre luftveje.

Man kan dokumentere, hvordan planten præcist påvirker immunforsvaret og udgør effekten. Nøglesubstanser i planten, kaldet alky-lamider, binder sig til et stof (cannabinoid CB2), der findes på immunforsvarets celler, som kontrollerer frigivelsen af et bakteriebekæmpende stof, kendt som TNF-alpha.

Man har også målt biotilgængeligheden, der viser, at fra man indtager Echinacea purpurea, til det kan måles i blodet, går der bare 15 minutter!

Nyeste forskning i Rød Solhat

Det seneste kapitel i forskningen er udført på St. Andrews University i Skotland. Forskningen er en viderebygning på opdagelsen omkring immunforsvarets TNF-alpha celler, og man fandt her ud af, at Rød solhat rent faktisk forebygger forkølelse og influenza. Man kunne observere, at alkylamiderne forbereder TNF-alpha cellerne og holder dem skarpe og vågne overfor virus- og bakterieangreb.

Man observerede også alkylamidernes direkte indvirkning på immunforsvarets evne til at ”råbe om hjælp” eller tiltrække andre virus- og bakteriebekæmpende celler, når eller hvis en infektion var under opsejling.

Rød solhats tripel effekt:

  1. Bekæmper virus og bakterier (akut)
  2. Dæmper reaktionen/symptomerne (anti-inflammatorisk)
  3. Holder immunforsvaret i beredskab (forebyggende)

En interessant observation i undersøgelsen var desuden, at alkylamidernes effekt bestemmes af, hvor stærkt ens eget immunforsvar er. Hvis dit immunforsvar er velfungerende, vil Rød solhat have en relativ lille effekt, da det nemlig ikke tvinger immunforsvaret til at yde over 100 pct., og man undgår derved overstimulering. På den anden side, hvis dit immunforsvar er mindre velfungerende, f.eks. som følge af stress, dårlig kost eller ved gentagne forkølelser og infektioner, så vil man opleve en større effekt.

Med andre ord så regulerer Rød solhat immunforsvaret i stedet for at stimulere det, så det understøtter immunforsvaret naturligt til optimal ydelse.

Forebyg influenza

6 sunde grundlæggende råd:

  1. Få tilstrækkeligt med søvn og hvile
  2. Klæd dig ordentligt og varmt på
  3. Sørg for god hygiejne – vask jævnligt hænderne
  4. Spis sundt og varieret – supplér gerne med en vitamin-/mineraltablet
  5. Motionér og få masser af frisk luft
  6. Styrk immunforsvaret med Rød solhat

Forrige artikelHelsebringende hyben

Næste artikelKnækbrød med sesam

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.