Opskrifter

Rødding i tynde skiver med blomkål og nødder

6. december 2011

Få Thomas Rodes lækre opskrift a la stenalderkost: Rødding i tynde skiver med blomkål og nødder.

Forret til 4 pers.

Du skal bruge

  • 250 g rødding
  • Lidt god olivenolie samt salt og peber

Sauce

  • 1 dl fiskefond*
  • Citronsaft
  • 1 knivspids madraskarry
  • ½ fed knust hvidløg
  • Lidt tamari
  • 50 g smør (uanset, om man følger paleodiæten eller ej, er der god tone i at bruge smør, da det mest består af fedt)

Tilbehør

  • 1 lille blomkålshoved plukket i buketter
  • Halverede hasselnødder ristet på en tør pande
  • 100 g faste, store champignoner skåret i fine stave

Sådan gør du

Skær røddingen i tynde skiver og fordel den på nogle tallerkener smurt med olivenolie og drysset med salt og peber. Pensl oversiderne med olien. Krydr let med salt.

Kog den ene dl fiskefond op med citronsaft, tamari, karry og hvidløg. Tag kasserollen af ilden. Pisk smørret i lidt efter lidt, smag til med salt og peber.

Damp blomkål i smør og vand. Husk salt og peber.

Sæt tallerknerne med fisken på ind under grillen i ovnen et par minutter. Anret kål og nødder herpå og hæld lidt sovs henover. Mariner champignonstavene i olivenolie, citronsaft, salt og peber. Drys det over fisk og garniture.

Fiskefonden laves således

Sæt fiskebenet over med suppevisk og koldt vand, som kun lige skal dække samt evt. lidt smagsgivere som hvid peber, laurbærblade, timian og hvidløg. Kog fonden ved svag varme i 15–20 min. Lad fonden trække og sigt den herefter. Det, der bliver tilovers, kan sagtens fryses.

TIP

Køb evt. en rødding på et par kg og skær denselv ud eller bed fiskehandleren om at gøredet. Bed om at få benet med til fond. Andrefisk kan også bruges.

Forrige artikelSov godt min ven!

Næste artikelFå varmen med vinterbadning