Få Thomas Rodes lækre opskrift a la stenalderkost: Rødding i tynde skiver med blomkål og nødder.
Forret til 4 pers.
Skær røddingen i tynde skiver og fordel den på nogle tallerkener smurt med olivenolie og drysset med salt og peber. Pensl oversiderne med olien. Krydr let med salt.
Kog den ene dl fiskefond op med citronsaft, tamari, karry og hvidløg. Tag kasserollen af ilden. Pisk smørret i lidt efter lidt, smag til med salt og peber.
Damp blomkål i smør og vand. Husk salt og peber.
Sæt tallerknerne med fisken på ind under grillen i ovnen et par minutter. Anret kål og nødder herpå og hæld lidt sovs henover. Mariner champignonstavene i olivenolie, citronsaft, salt og peber. Drys det over fisk og garniture.
Sæt fiskebenet over med suppevisk og koldt vand, som kun lige skal dække samt evt. lidt smagsgivere som hvid peber, laurbærblade, timian og hvidløg. Kog fonden ved svag varme i 15–20 min. Lad fonden trække og sigt den herefter. Det, der bliver tilovers, kan sagtens fryses.
Køb evt. en rødding på et par kg og skær denselv ud eller bed fiskehandleren om at gøredet. Bed om at få benet med til fond. Andrefisk kan også bruges.