Efteråret og vinteren banker på døren. Det er tiden hvor vi har lyst til mere mættende og fyldig mad. Rodfrugter er skabt til efterårets og vinterens retter.
Farvemæssigt spænder de fra pastinakkens elfenbensfarve til jordskokkens jordfarver til gulerodens orange og rødbedens dybe vinrødefarve. Men de giver ikke kun farve til maden de er også meget nærende, mætter og smager godt.En ny gammel kendingKlimaet i Danmark og det nordlige Europa er ideelt til at dyrke rodfrugter, bl.a. derfor har rodfrugter traditionelt været en naturlig del af efterårets og vinterens retter. Men forbruget har i mange år været for nedadgående efterhånden som salaten har afløst suppen – en tendens der er ved at vende. Danskerne er ved at genopdage rodfrugterne, en udvikling som bl.a. kendte kokke har været med til at vende. Rodfrugter ind i madenFå ny variation ind i de sædvanlige retter fx pastinak, jordskokker eller gulerod i kartoffelmosen. Bag et miks af forskellige rodfrugter med lidt olie, timian, salt og peber og server dem til kød, kylling eller fisk. Eller lav en god fyldig kartoffel-jordskoksuppe – perfekt til en kold dag. Kilde: www.altomkost.dk
Forrige artikel100.000 danskere spørges om mobilvaner
Næste artikelNatarbejde øger risikoen for brystkræft