4 personer
250 g gulerødder
200 g gule rødbeder
3 æg
225 g sukker
11/2 dl smagsneutral olie
300 g mel
21/2 tsk bagepulver
3 tsk kanel
75 g pekannødder eller valnødder
75 g hasselnødder
100 g blødt smør
100 g flødeost
200 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
50 g pekannødder eller valnødder
Tænd ovnen på 180 °C.
Skræl gulerødderne og de gule beder, og riv dem på et rivejern.
Pisk æg og sukker med en håndmikser, til det er hvidt og skummende. Rør olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter i. Rør dejen godt sammen.
Hak nødderne groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test, om den er gennembagt med en bagenål. Afkøl kagen på en bagerist.
Når den er kold, pyntes den med frosting.
Smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker røres sammen, til det er blødt og cremet.
Smør frostingen ud over kagen i et tykt lag og pynt med hele pekan- eller valnødder på toppen.
Fra bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.
Forrige artikelSesampanerede pastinakfritter med sorte ris
Næste artikelApati kan være et tidligt tegn på demens