Rodfrugtkage

Af: Marie Melchior

Foto: Betina Hastoft

Umiddelbart lyder det mærkeligt, men rodfrugter kan også bruges i en lækker kage. Prøv denne krydrede version.

4 personer

Det skal du bruge

250 g gulerødder

200 g gule rødbeder

3 æg

225 g sukker

11/2 dl smagsneutral olie

300 g mel

21/2 tsk bagepulver

3 tsk kanel

75 g pekannødder eller valnødder

75 g hasselnødder

Frosting og pynt

100 g blødt smør

100 g flødeost

200 g flormelis

1 tsk vaniljesukker

50 g pekannødder eller valnødder

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 °C.

Skræl gulerødderne og de gule beder, og riv dem på et rivejern.

Pisk æg og sukker med en håndmikser, til det er hvidt og skummende. Rør olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter i. Rør dejen godt sammen.

Hak nødderne groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test, om den er gennembagt med en bagenål. Afkøl kagen på en bagerist.

Når den er kold, pyntes den med frosting.

Smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker røres sammen, til det er blødt og cremet.

Smør frostingen ud over kagen i et tykt lag og pynt med hele pekan- eller valnødder på toppen.

 

Fra bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*