Rød tunge med ømt område?

Jeg skriver, fordi min tunge er rød på begge sider. Den er hvid på midten fra tungespids og helt bagud. Kan det være noget i forbindelse med, at jeg har slidgigt i nakken?

Det hvide på tungen føles tørt, og som om jeg har brændt den på noget varmt væske .

Mvh

Lene

 


 

Tak for din mail.

Selvom jeg selv er uddannet i at bruge tungediagnose, er det somme tider rigtig svært at rådgive om det uden at have set tungen.

Men jeg skal gøre et forsøg. Tungen afbilder vores organer og ikke vores skelet, derfor ville slidgigt ikke være at se på en tunge.

Rød tunge på begge sider: Det er ofte et tegn på stilstand i lever/galdeblære.

Det kan opstå af virkelig mange årsager, jeg nævner et par af de mest almindelige her: vrede, inaktivitet eller tvangspræget motion (altså motion, som du dyrker uden glæde), stress, for mange søde sager. Ofte ser man hovedpine/migræne.

Den lange hvide streg, som brænder, der tænker jeg umiddelbart, om det kunne være svamp?

Spiser du meget sukker, sødt/tørret frugt? Tørret frugt er ofte behandlet med svovl og skimmelhæmmende midler, som ikke er sundt og samtidig er sukkerindholdet opkoncentreret når frugten er tørret.

Svamp kan jo komme af dårlig fungerende tarmflora, og her spiller kosten jo en vigtig rolle.

Du er velkommen til at skrive igen. Men vil du have en rigtig tungeanalyse, vil en konsultation være at foretrække.

Mvh

Catrine Marcussen, akupunktør

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*