Rødbede-hummus - Naturli

Rødbede-hummus

Af: Caroline Fibæk og Carolina Cia Bruun

Foto: Fra bogen ‘FoodPrepping’

Rødbede-hummus med grønt er en skøn snack, der er let at have med på farten. Lav en stor portion – den holder sig let i køleskabet 3-4 dage.

 

Du skal bruge:

Udstyr:

  • Food processor

Ingredienser:

  • 6 bagte rødbeder
  • 300 g ukogte kikærter eller to dåser med ca. 250 g i hver
  • Knap 1 dl. olivenolie
  • Saft fra 1 stor citron
  • 2 fed hvidløg
  • 6 spsk kapers
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk spidskommen
  • Evt. lidt vand
  • Salt
  • Peber

 

Sådan gør du:

Skyl kikærterne og sæt dem i blød i vand i 8-12 timer (eller brug kikærter fra dåse). Brug evt. næsten kogende vand og tilføj et par spsk fuld citron eller æblecidereddike. På den måde bliver kikærterne lettere at fordøje.

Hæld vandet fra og kog kikærterne i friskt vand. Kikærterne koges i 40-60 minutter.

Hak hvidløg og evt chili og bland det i kikærterne sammen med spidskommen, tahin, olie og citronsaft.

Blend massen med de bagte rødbeder i en foodprocessor eller en blender til det har en tyk, glat konsistens. Smag til med salt og peber.

Fra bogen ‘Foodprepping’ af Caroline Fibæk og Carolina Cia Bruun – greengoddess.dk

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*