Rødbede og kikærter i krydret kokosmælk

Af: Anne van der Merwede

Foto: GAB Photography

Rødbede kan næsten alt. Den styrker fordøjelsens og leverens arbejde. Den er fyldt med stort set alle vitaminer og mineraler, mange fibre og et utal af plantestoffer. Dens indhold af nitrat er med til at afslappe karvæggene og sænker derved trykket i dem.

(2 personer)

Det skal du bruge

400 g rødbeder

1 rødløg, grofthakket

1-2 fed hvidløg, knust

½ dåse kogte kikærter (200 g)

5 cm ingefær, finthakket

1 rød chili, uden kerner og hakket

1 tsk stødt gurkemeje

1 stor tsk stødt koriander

1 spsk olivenolie

1 tsk salt

1 dåse kokosmælk (400 g)

Topping: Hakket frisk koriander og kokosflager

Sådan gør du

Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker. Skyl og afdryp kikærterne.

Bland alle ingredienserne i et ovnfast fad, og sæt retten i en 185 °C varm ovn i ca. 45 minutter.

Drys med koriander og kokosflager og server retten med naanbrød.

Tips

  • Rødbede indeholder en del sukker, så den har brug for et modspil af krydderier eller stærke og skarpe smagsgivere. Brug fx chili, dijonsennep, peberrod, hvidløg, ingefær, kapers, ansjoser, fetaost eller oliven i retter med rødbede.
  • Køb aldrig de store rødbeder. De mindre er både sødere og mere saftige.
  • Bagte rødbeder er at foretrække fremfor kogte, da de bevarer flest mulige aromastoffer.

Fra bogen ‘Mad i Fad’ af Anne van der Merwede.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*