Rødbede kan næsten alt. Den styrker fordøjelsens og leverens arbejde. Den er fyldt med stort set alle vitaminer og mineraler, mange fibre og et utal af plantestoffer. Dens indhold af nitrat er med til at afslappe karvæggene og sænker derved trykket i dem.
(2 personer)
Det skal du bruge
400 g rødbeder
1 rødløg, grofthakket
1-2 fed hvidløg, knust
½ dåse kogte kikærter (200 g)
5 cm ingefær, finthakket
1 rød chili, uden kerner og hakket
1 tsk stødt gurkemeje
1 stor tsk stødt koriander
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 dåse kokosmælk (400 g)
Topping: Hakket frisk koriander og kokosflager
Sådan gør du
Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker. Skyl og afdryp kikærterne.
Bland alle ingredienserne i et ovnfast fad, og sæt retten i en 185 °C varm ovn i ca. 45 minutter.
Drys med koriander og kokosflager og server retten med naanbrød.
Tips
- Rødbede indeholder en del sukker, så den har brug for et modspil af krydderier eller stærke og skarpe smagsgivere. Brug fx chili, dijonsennep, peberrod, hvidløg, ingefær, kapers, ansjoser, fetaost eller oliven i retter med rødbede.
- Køb aldrig de store rødbeder. De mindre er både sødere og mere saftige.
- Bagte rødbeder er at foretrække fremfor kogte, da de bevarer flest mulige aromastoffer.
Fra bogen ‘Mad i Fad’ af Anne van der Merwede.