50 g jomfrukokosolie
50 g kokossukker
2 æg
75 g mørk chokolade 70%
2 store rødbeder
50 g mandler
50 g rismel
2 tsk bagepulver
3 spsk kakaopulver
1 tsk ren vanillepulver
1 spsk stærk kaffe
1 knsp salt
Kokosmel
Rødbedesaft
Tænd ovnen på 180 grader. Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern og smelt chokoladen over vandbad. Pisk jomfrukokosolie, kokossukker og æg sammen til en luftig masse.
Blend mandlerne til mel og vend de øvrige ingredienser i dejen med en spatel. Smør en springform, hæld dejen i og bag den ved 180 grader i en halv time, til den er gennembagt.
Lad rødbedekagen køle af og pynt derefter med den topping, du ønsker. Denne kage er pyntet med kokosmel rørt op med lidt rødbedesaft. Du kan også pynte med flormelis rørt op med rødbedesaft eller servere kagen med creme fraiche, is eller andet.
Fra bogen ‘Mad – kunsten at spise godt og leve sundt’ af Anette Harbech Olesen
En hyldest til den gode mad af de bedste råvarer lavet med lækre billeder, tykt bogbind og skøn hørryg.
Det er let at gennemskue, hvad der er glutenfrit, mælkefrit og vegetarisk i bogen – og du kan sagtens lave mad uden de ingredienser, som flere og flere undgår.
Se mere, find flere opskrifter og inspiration på madforlivet.com
Forrige artikelTre nemme råd til at få varmen bedst og billigst
Næste artikelHovedpinepiller under graviditet sænker pigefostres fertilitet