Nyheder

Rødbedesalat med quinoa og feta

3. marts 2017

Det her er en mættende vinter-rødbedesalat. Hvis du har lyst, kan du sagtens erstatte fetaen med gedeost.

Du skal bruge:

  • 6 mellemstore rødbeder
  • 3 dl quinoa
  • 6 dl vand
  • ¼ rødkål
  • ½ rødløg
  • 1 citron
  • Olivenolie
  • ½ granatæble
  • 100 g feta
  • Urter til pynt, f.eks. rød syre
  • Salt, peber

 

Sådan gør du:

Rens rødbederne, og kog dem møre i vand. Afkøl dem, pil skrællen af, og skær dem i både. Skyl quinoaen grundigt, og kog den i letsaltet vand i 15-20 minutter uden låg. Hæld vandet fra, og afkøl.

Snit rødkålen og rødløget, og bland begge dele med rødbederne og quinoaen.

Lav en dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber, og vend den i salaten. Hæld det hele i en stor skål, og top med granatæblekerner, feta i tern og urter.

Forrige artikelGenert – eller klar til en diagnose?

Næste artikelFluor – hvorfor, hvorfor ikke?