Rødbedesuppe med timian

Af: Claus Dalby

Foto: Claus Dalby

Claus Dalby: Den tid, hvor man blot anvendte rødbeder til syltning, er ovre. Nu har mange denne supersunde rodfrugt på menuen i mange afskygninger. Som både rå og tilberedt. Her har jeg brugt rødbederne til en velsmagende rødbedesuppe, der varmer på en kold dag.

Du skal bruge:

400 g rødbeder

400 g kartofler

100 g rødløg

3 fed hvidløg

100 g æble

8-10 dl urtebouillon

2 spsk rødvinseddike

timian

olie til stegning

salt og peber

evt. mørke basilikumblade og hornviolblomster til pynt

Sådan gør du:

Hak alt og steg løg og hvidløg i lidt olie.

Tilsæt rødbederne og kartoflerne og steg cirka 10 minutter under jævnlig omrøring.

Tilsæt æblet.

Hæld det meste af bouillonen ved og kog, til rødbederne og kartoflerne er møre.

Blend og smag til med rødvinseddike, timian, salt og peber.

Tilsæt mere bouillon, hvis din rødbedesuppe er for tyk.

Hæld suppen i skåle og pynt evt. som vist.

 

Fra bogen ‘SLANK – Plantemad fra mit grønne køkken’ af Claus Dalby.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*