Rødbedesuppe

Af: Helle Kofoed, forfatter og kostvejleder

Smuk rød, nærende og velsmagende …

Du skal bruge:

125 g løg

150 g selleri

250 g hvidkål

500 g rødbeder

1,5 l vand

urtesalt/bouillon

2 tsk paprika

2 tsk basilikum


Dressing:

cremefraiche eller kvark

2 fed hvidløg/peberrod

urtesalt

Sådan gør du:

Løget skæres fint. Selleri, kål samt rødbeder rives eller snittes fint (gem halvdelen af den revne rødbede til senere). Grøntsagerne overhældes med vandet og bringes i kog. Lad suppen simre i ca. 50 min. Suppen smages til med urtesalt/bouillon, paprika og basilikum, og den sidste rødbede tilsættes, for at give suppen en flot farve.

Rør cremefraichen eller kvarken med fintrevet hvidløg eller peberrod, og server suppen med en klat på toppen.