Rødme i bleområdet

Mit spørgsmål drejer sig om, når huden på babyens nedre regioner er meget rød og der på nuværende tidspunkt bliver smurt med cicalfate salve og med barriere creme.

Er det bedst at bruge kogtvandsklude direkte på huden, eller giver det et bedre resultat, når der forinden bliver smurt med et tyndt lag cicalfate salve.

Venlig hilsen

En bekymret far

 


 

Rødme i bleområdet kan skyldes forskellige faktorer.

Det kan komme af fugt, af varme, at bakterieubalance og af svampevækst.

Hvis det er svamp, viser udslættet sig gerne som ildrødt og forholdsvist afgrænsede kanter.

Rødme pga fugt og varme kan med fordel afhjælpes ved at give godt med luft. Lad gerne baby ligge uden ble i perioder. Overvej evt at skifte fra engangsbleer til moderne stofbleer, der ofte giver en lidt lavere temperatur i området. Tør gerne alle folder grundigt ved bleskift ved at blæse forsigtigt med en hårtørrer.

Rens og plej huden med Olivy Babycare. Hvis der er brug for mere, kan kogtvandsklude være med til at suge urin og andet væk fra huden. Det er ok, at der først er smurt med lidt Olivy eller evt en anden salve/creme.

Hvis der er lidt ubalance i fordøjelsen, kan det også give rødme i bleområdet.

Derfor kan et tilskud af mælkesyrebakterier også være en del af løsningen. Til babyer fås det som dråber sammen med D-vitamin. I kan med fordel kombinere Lactocare og Duo-D dråber evt hver 2. dag. Begge slags fås på apoteket.

Håber mine råd kan hjælpe jer

De bedste æblehilsner,

Anette Straadt, www.æblebørn.dk

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*