Aftensmad efter stenalderprincipper – Rootza er en slags pizza lavet på rodfrugter!
Til 2-4 personer
Bund
(1 bageplade)
450 g pastinak, renset vægt
4 æg
½ tsk. havsalt
Riv pastinakkerne groft. Bland revet pastinak med æg og salt. Bred massen ud på en bagepapirsbeklædt bageplade, ‘dejen’ skal fylde hele bagepladen og være 0,5-1,0 cm tyk. Bag i forvarmet ovn (200 grader) i ca. 45 min.
Kødfyld
2 store løg
1 fed hvidløg
1 pakke økologisk hakket oksekød
Olivenolie til stegning
Smag til med havsalt, stødt chili, løgpulver og citronsaft
Pil løgene og skær dem i fine tern. Hak hvidløget fint. Steg løg og hvidløg i olivenolie og tilsæt kødet. Kødet gennemsteges og smages til efter ønske, det må gerne være godt krydret, da pastinakbunden er rimeligt smagsneutral i sig selv.
Grøntsagsfyld
1 stort løg
1 squash, skåret i tynde skiver
1 stor rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
250 g champignoner, renset vægt, skåret i halve
Olivenolie til stegning
Smag til med havsalt, stødt chili, løgpulver, oregano, citronsaft
Pil løget og skær det i skiver. Brun løget af i olivenolie og tilsæt skiveskåret squash, strimlet peberfrugt og halverede champignoner. Steg til grøntsagerne er møre og smag til med de nævnte krydderier.
Når bunden er bagt færdig spredes kødfyldet ud over bunden og der toppes med grøntsagsfyldet. Bag pizzaen 15 min. på 200 grader. Server med pinjekerner og friske basilikumblade.
½ rødkål
2 orange snack peberfrugter
2 æbler
1 appelsin, saften
Snit rødkålet fint. Skær peberfrugterne i tynde skiver. Skær æblerne i tern. Alle ingredienser blandes og overhældes med saften fra appelsinen.