Opskrifter

Rugboller med arametang

9. juni 2013

Tilsæt tang til dine boller og gør dem ekstra sunde og delikate – pynt gerne med gomasio – en slags sesamsalt.

Du skal bruge:

Antal: 18 stk.

2 g gær

7 dl lunken vand

50 g solsikkekerner

25 g hørfrø

450 g rugmel

200 g hvedemel eller sigtet speltmel

1 spsk olivenolie

1½ tsk salt

5 g arametang

pynt med gomasio (se opskrift)

Sådan gør du:

Udblød tangen i lidt vand i 10 minutter. Skyl tangen og lad den dryppe lidt af.

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olivenolie. Kom solsikkekerner, hørfrø, tang og salt i og rør rundt. Tilsæt melet og rør det hele godt sammen til en lidt klistret dej. Lad dejen hæve et køligt sted natten over.

Varm ovnen op på 175 grader varmluft og sæt bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Det er lettest at forme bollerne med våde hænder, så klistrer de ikke fast til hænderne. Pynt med gomasio og bag begge plader på samme tid i ca. 30 minutter.

Gomasio (sesamsalt)

Du skal bruge:

50 g sesamfrø

½ tsk. havsalt eller himalaya salt

1-1½tsk Nori springle

Sådan gør du:

Blend sesamfrø med saltet – det skal være groftmalet. Rør det sammen med Nori springle, og det er klar til brug.

Bruges som salterstatning mm.

Forrige artikelCharterferie med fokus på miljø

Næste artikelNinka-Bernadette Mauritson: Jeg er en stenalderdame