Tilsæt tang til dine boller og gør dem ekstra sunde og delikate – pynt gerne med gomasio – en slags sesamsalt.
Antal: 18 stk.
2 g gær
7 dl lunken vand
50 g solsikkekerner
25 g hørfrø
450 g rugmel
200 g hvedemel eller sigtet speltmel
1 spsk olivenolie
1½ tsk salt
5 g arametang
pynt med gomasio (se opskrift)
Udblød tangen i lidt vand i 10 minutter. Skyl tangen og lad den dryppe lidt af.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olivenolie. Kom solsikkekerner, hørfrø, tang og salt i og rør rundt. Tilsæt melet og rør det hele godt sammen til en lidt klistret dej. Lad dejen hæve et køligt sted natten over.
Varm ovnen op på 175 grader varmluft og sæt bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Det er lettest at forme bollerne med våde hænder, så klistrer de ikke fast til hænderne. Pynt med gomasio og bag begge plader på samme tid i ca. 30 minutter.
Gomasio (sesamsalt)
50 g sesamfrø
½ tsk. havsalt eller himalaya salt
1-1½tsk Nori springle
Blend sesamfrø med saltet – det skal være groftmalet. Rør det sammen med Nori springle, og det er klar til brug.
Bruges som salterstatning mm.
Forrige artikelCharterferie med fokus på miljø
Næste artikelNinka-Bernadette Mauritson: Jeg er en stenalderdame