Nyheder

Rugbrød til de små børn

6. marts 2008

Børn må gerne få rugbrød med kerner i. Men hvis kernerne ikke tygges godt, kommer de hele ud i den anden ende. Derfor har små børn ingen glæde af de hele kerner. Og får de for mange, kan det give løs afføring.

Når man skal vælge brød til barnet, må det gerne være lidt tungt i det, og lavet af fuldkornsmel. Men det betyder ikke, at man skal gå efter brød, hvor man kan se de hele kerner. Vælg fx almindelig mørkt rugbrød bagt af fuldkornsmel. Børn skal have kostfibre fra den mad, de spiser, fordi kostfibre er med til at holde maven i orden.

Kostfibre får man fra frugt og grønsager og fra kornprodukterne, især fra brød der er lavet af groft mel. Groft mel som rugmel, grahamsmel og fuldkornshvedemel er lavet af hele kerner, der er blevet formalet eller valset, så skallens kostfibre kommer med. Brødet kan altså indeholde kostfibre, selvom man ikke kan se de hele kerner i brødet. Mange rugbrød indeholder også hele kerner, der er knust eller formalet. Kilde: www.altomkost.dk

Forrige artikelBørnene skal have økologi

Næste artikelKommuner prioriterer børns sundhed