Rugbrød med nødder og chokolade

Af: Anette Harbech Olesen

Foto: Fra e-bogen 'Hygge godt'

Disse mini-rugbrød med chokolade er velegnede til madpakken, skovturen eller blot som en sund eftermiddagssnack. Brødene er bagt af stenmalede, økologiske kornsorter. Det er mel af allerhøjeste kvalitet og næringsindhold, hvor alle skaldele, fibre og næringsstoffer er bevaret.

10 stk.

Du skal bruge:

1. dag

30 g hele hørfrø

30 g hele solskikkekerner

100 g skårne rugkerner

1 ½ dl tempereret vand

1 dl surdej

2.dag

80 g stenkværnet rugmel fra Solhjulet

100 g hasselnødder

½-1 dl vand

50 g tørrede abrikoser

50 g dadler, tørrede

50 g mørk chokolade 70%

1 spsk honning

1 spsk uraffineret salt

Sådan gør du:

1.dag: 

Rør surdejen ud i det tempererede vand og bland kernerne i. Lad det stå ved stuetemperatur natten over.

2. dag:

Tænd ovnen på 180 grader. Hak hasselnødderne og gem nogle til at rulle brødene i. Abrikoser og dadler skæres i små stykker, og den mørke chokolade hakkes. Bland den udblødte kerneblanding med de øvrige ingredienser, form dejen til ti mini-rugbrød og rul dem i de finthakkede nødder. Bag brødene ved 180 grader i 25 minutter, til de er gennembagte.

Disse rugbrød er velegnende til madpakken eller til et lille måltid om eftermiddagen sammen med et par gulerødder.

Tip: Du kan finde opskriften på surdej på Madforlivet.com.

Fra e-bogen ‘Hygge godt – fredagsslik med god samvittighed’ af Anette Harbech Olesen.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*