Til 2 personer
Sojadip
Grøn cashewcreme
Lav først cashewcremen: Hæld de udblødte cashewnødder, ingefær, limesaft, avocado, kokoscreme, koriander, salt og peber i en foodprocessor, og kør det til en fin, grøn creme. Tilsæt evt. frisk chili, hvis du kan lide “hot” mad! Sæt cremen på køl i en halv time.
Skær alle grønsagerne og avocadoen til rullerne i tynde strimler. Blød rispapiret op i vand efter anvisningen på pakken. Bred et gennemvædet stykke rispapir ud på et skærebræt, læg grønsagsstrimler på den ene tredjedel af rispapiret, og rul det sammen om fyldet. Væd fingrene med vand undervejs, så de ikke klistrer fast til rispapiret, når du ruller grønsagsfristelserne. Drys rullerne med sesamfrø.
Hæld alle ingredienserne til sojadippen i skål, og rør dem sammen.
Skær rullerne over på skrå, og server dem sammen med sojadip og cashewcreme.
Tip: Kom lidt friskrevet ingefær i sojadippen.
Sundhedstip: Avocado er en af de mest næringsrige fødevarer, du kan få. Dens “spisekammer” byder på alle 20 aminosyrer, sunde fedtsyrer samt et væld af vitaminer og mineraler, der alle sammen har betydning for cellernes udvikling, hormonsystem, nervesystem, immunsystem og muskelvækst.
Fra bogen ‘Sund, glad og gravid’, af Lene Hansson ogChristina Hedegaard, Forlaget Aronsen
Forrige artikelTraumer: Fortiden følger med
Næste artikelHåb mod kræftsygdom: Vi skal turde danse med vores følelser