Skøn

Rynker og alderstegn: Kan man spise sig yngre?

Foto: Kampagnefoto af Carmen Electra
22. marts 2018

Vores hud afspejler i høj grad, hvad vi spiser. Men kan man ligefrem udsætte aldring og mindske rynker med den rette kost? Altså skrue tiden lidt tilbage? Ja, det tyder mindre studier på.

 

De fleste af os ved godt, hvordan vi skal passe på huden, hvis vi vil bevare et ungdommeligt udseende: Beskytte den mod sol og vind, fugte inde- og udefra samt undlade at spise og drikke fødevarer, der dræner huden og os.

Men udover vand og olier, er der så kost, der kan nære vores hud og sikre, at rynker og alderstegn udsættes bare lidt længere? Ja, forskellige næringsstoffer spiller en stor rolle i vores huds evne til at regenerere sig selv, forblive elastisk og hydreret, så rynkerne minimeres.

Allerede når vi fylder 30 år, begynder vores hud at slappe lidt af i sin cellefornyelse, vi afstøder de døde hudceller langsommere – deraf det nogle gange grå skær, der kan komme over aldrende hud. Vores kollagendannelse daler, så hudens elasticitet nedsættes, da kollagen bruges til at opretholde et spændstigt bindevæv, og derfor opstår rynkerne, når vi har mindre kollagen i huden.

Rynker af iltning

Vi ved allerede, at oxidation (iltning) af cellerne forårsaget af frie radikaler er noget af det, der aldrer vores krop mest – også huden. Det er derfor, at solen kan fremme rynkedannelsen, da strålerne sætter gang i nedbrydningen af celler. Derfor har det god effekt for både hud og krop, når vi tilfører antioxidanter, som kan modsvare oxideringen. Men der er forskel på antioxidanter, og gennem forskning har man fundet frem til de antioxidanter, der er specielt velegnede til huden.

Forsøg med kosttilskud tilsat nogle af disse antioxidanter samt kollagen viser, at det faktisk kan gøre en forskel. Skin Care Collagen Filler blev testet på 21 kvinder mellem 30 og 60 år, som alle havde problemer med tør hud og tegn på begyndende aldring, som følge af manglende elasticitet i huden. Inden starten blev kvindernes hud undersøgt og målt i spændstighed og for evnen til at absorbere fugt. Derefter blev de bedt om at tage fire tabletter – to morgen og to aften – med Skin Care Collagen Filler om dagen i 56 dage.

 

Antioxidanter med hudeffekt

Undervejs i studiet og efter de 56 dage blev huden undersøgt på forsøgspersonerne.

Allerede efter 14 dages forbrug kunne de første synlige tegn registreres, da rynkers synlighed allerede var reduceret. Efter 28 dage var huden målbart fastere hos forsøgsdeltagerne, og elasticiteten var forbedret efter 56 dage. Samtidig oplevede forsøgsdeltagerne en følelse af, at deres hud holdt bedre på fugten. Efter de 56 dages tilskud blev deltagerne anbefalet at vedligeholde resultatet med to tabletter om dagen.

Effekten af Skin Care Collagen Filler kommer fra bl.a. kollagen fra fisk, granatæble, tomatekstrakt og alger samt C-vitamin – alle med aktive  ingredienser, som man ved bidrager til at danne kollagen og nære hudens behov. Samtidig indeholder tilskuddet sort peber, som er en ingrediens, der booster virkningen af andre aktive stoffer i tilskud.

Fordelen ved at få mere kollagen er ikke blot færre rynker og spændstigere hud. Vi bruger også kollagen, når kroppen skal hele sår, ligesom det optræder i vores brusk og led.

 


 

Mærkbar og synlig forskel

Efter 56 dages brug havde tilskuddet Skin Care Collagen Filler forbedret:

  • mængden og følelsen af fugt i huden
  • hudens fasthed
  • elasticiteten i huden
  • glatheden af huden – færre rynker
  • hudens blødhed.

 


 

Naturlig skønhed

Mange – både kendte og ukendte – kvinder søger midler, der kan reducere rynker og alderstegn i huden. Nogle går hele vejen og lægger sig under kniven eller får sprøjtet kemi i huden, andre prøver at finde løsningen i naturen og i den kost, de spiser.

Den amerikanske sanger, skuespiller og model Carmen Electra har meldt sig under fanerne på det ‘naturlige’ hold og vælger at bruge kosttilskud og en sund livsstil til at holde rynkerne på afstand. Indtil videre ser det ud til at være lykkedes meget godt.

 

Forrige artikelEr plastikposen mere miljøvenlig end stofnettet?

Næste artikelSnackgrød: Nougat-chiagrød

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.