Nyheder

Sådan får du et godt indeklima

8. marts 2017

Klimaet i dit hjem er vigtigt for sundhed og velvære, og det er ikke nok bare at åbne et vindue fra tid til anden. Her er tips til, hvordan du bedst sikrer et sundt indeklima

En familie på 4 afgiver i gennemsnit omkring 10 liter vand til boligen om dagen. Det svarer til en spandfuld. Hver dag.

Du lufter indimellem ud, og du gør rent – så langt så godt. Men hvad mere kræver det at holde sig et sundt indeklima? En hel del mere, ifølge Videnskab.dk, der har spurgt professor i indeklima ved DTU Byg Geo Clausen til råds.

  • Luft ud flere gange dagligt. Gerne både før du tager på arbejde, efter du kommer hjem, og inden du går i seng om aftenen.
  • Luk badeværelsesdøren, når du går i bad.
  • Sørg for ens temperatur i alle rum.
  • Tør ikke tøj indendørs.
  • Luft grundigt ud efter madlavningen.
  • Gør ofte rent – og hovedrent én gang om året.

En ikke-repræsentativ undersøgelse fra CISBO (Center for Indeklima og Sundhed i Boliger) på én enkelt bolig viste, at 10 minutter med ét åbent vindue gav tre procents udskiftning af luften i hjemmet. 4 gange 10 minutter med gennemtræk gav til gengæld et luftskifte på 32 procent.

Rådene er udarbejdet af ’Rådet for sundt indeklima’, som er et uvildigt organ, der har til formål at hjælpe politiske og økonomiske beslutningstagere med at træffe afgørelser på et kvalificeret og oplyst grundlag.

Forrige artikelWHO: – Behov for ny antibiotika nu

Næste artikelAmalgam: Sølvplomber spøger endnu