Skøn

Sådan kan man også bruge æteriske olier

Foto: Shutterstock
14. oktober 2020

Aromaterapi: Takket være planternes kraft kan æteriske olier bruges til at behandle mange hverdags irritationer og forbedre velværet generelt. Man kan bruge duftlamper, omslag eller kompresser.

Til huden

Bland kraftfulde æteriske olier med en økologiske base- eller frøolie i høj kvalitet for at høste deres fulde healende fordele, mens de masseres ind i huden. Du kan mixe og matche æteriske olier til din egen personlige blend. Og de kan inkorporeres i mange opskrifter som ansigtsmasker, bodylotions og fugtcremer.

Rumdufte

Ved at tilsætte den rette duft til et rum kan man med det samme forbedre sit humør eller hjælpe til med at promovere en bedre følelse af velvære. Når du dekorerer dit rum med din smag af farver, mønstre og stil, brug da den perfekte duft som sidste finishing touch.

Den rene applikation

Den ægte æteriske olie lavendel (Lavandula angustifolia) kan som en af de eneste anvendes ufortyndet på meget små områder af huden. Tea Tree kan i korte perioder også anvendes ufortyndet til målrettet brug og ligeså med pebermynte. Men læs grundigt på produktet inden brug for at se, hvad du har imellem hænderne.

Bad

Et aromaterapi-bad er så godt for huden og for sanserne. Før du tilsætter de æteriske olier til badevandet, er det meget vigtigt at blande dem op i en smule creme eller blande dem med havsalt. Du kan bruge forskellige kombinationer af æteriske olier alt efter dit humør til at kreere det aromaterapi-bad, der bedste passer til dit behov.

Gør-det-selv – Primavera vejen

Hent skoven hjem i huset – lav din egen rumspray

  • 20 ml økologisk troldhasselvand
  • 5 ml alkohol, f.eks. vodka eller økologisk Vødka
  • 6 dråber Cembrafyr æterisk olie
  • 2 dråber Benzoe Siam æterisk olie
  • 1 dråbe Ceder æterisk olie

De æteriske olier dryppes i alkoholen og derefter hældes blandingen i troldhasselvandet. Omryst godt inden brug. Spray 1-2 gange for at rense luften og tag et par dybe indåndinger. Kan gentages efter behov. Skovens kraft med hjem.

 

Gør-det-selv – Urtegården idé

Lav et hjemmelavet duftlys – af naturlig lysvoks af raps uden tilsætningsstoffer. Vælg din favorit æteriske olie. Alle ingredienser til lys har Urtegården, men du kan finde dit eget yndlingsglas med diameter på 6-8 cm. Brændetid af 1 lys på 100 g ca. 22 timer.

  • 100g/200 ml rapslysvoks
  • 1 væge på fod
  • 1-5 ml æterisk olie (efter smag, hvor meget skal det dufte)
  • 1 træpind

Vej lysvoksen op i ildfast målebæger. Smelt ved lav varme, rør indimellem. Lim vægen fast i bunden af glasset, du har valgt. Rul toppen af vægen om en pind/træspatel, som hviler på kanterne af glasset og holder vægen på plads. Når rapslysvoksen er smeltet, tages den af varmen, og efter et par minutter tilsættes din valgte duft, der skal blandes godt med voksen. Hæld forsigtigt voksen i glasset og lad det størkne et par timer. Klip vægen til ca. 5 mm, og lyset er klar til brug. Hver gang du tænder lyset, er det en god idé at klippe vægen igen. Så brænder det smukkest.

Forrige artikelDuft kvikker op og skaber balance

Næste artikelDet jordnære køkken

Tine Juul Andersen

Skønhedskonsulent
Skribent på Naturli siden 2012.