Nyheder

Sæt bevægelse på dagsorden – også om vinteren

13. november 2008

Vinteren er stærkt på vej og de lyse timer bliver færre, men det er ingen undskyldning for ikke at bevæge sig – der er stadig rig mulighed for at lave masser af bevægelsesaktiviteter med både små og store børn. Og det kan snildt organiseres indenfor.

Her er et par ideer til, hvordan I kan få sat bevægelse på dagsordnen i jeres familie.
Aktiviteter med de små børn – lad de små prøve selv Når mindre børn gennem bevægelsesaktiviteter tilegner sig erfaringer og derved ”erobrer verden” stimuleres børnenes selvtillid, de får mere mod på at forsøge sig igen samtidig med at deres motorik langsomt udvikles. Børns mod på at udforske verden er vigtigt for deres trivsel – deres evne til at indgå i sociale relationer såvel i daginstitutionen som senere i skolen.
Hav tålmodighed I en travl hverdag kan det selvfølgeligt være svært at have tålmodighed til at lade dit barn prøve selv, men forsøg alligevel. Lad fx barnet kravle op og ned af møblerne eller bestige trappen selv i stedet for at bære det op. Herved beskytter du også dig selv for at udvikle skavanker.
En time på gulvet giver også mening Er der en time til overs søndag eftermiddag, er det en god ide, fx på et blødt underlag at lade dit barn øve sig i at slå kolbøtter eller trille rundt på gulvet. Det er med til at stimulere barnets evne til at orientere sig i rummet. Det kan også være en god idé at lave aktiviteter, der træner reaktionsevne og balance.
Aktiviteter med de større børn 3-6 årige børn kan stadig godt lide at lege med mor eller far. Du kan skabe bevægelse ved fx at sætte noget god musik på og bevæge jer til det. Leg fx ”Stop på kommando” til musikken.
Katten efter musen I kan også lege katten efter musen. Stå to og to, i en rundkreds. Ét par træder ud af rundkredsen, og den ene vælges til mus, den anden til kat. Katten er nu efter musen. Musen kan redde sig, ved at stille sig ved siden af et af de andre par. Den, der står længst væk er musen. Rører katten musen bytter man roller. Men større børn synes ofte, at det er sjovt at være med til huslige sysler som støvsugning, oprydning eller rengøring. Tag dit barn med – det tager selvfølgelig lidt ekstra tid – men det lærer rigtig meget af det.
Hver årstid sine muligheder De forskellige årstider giver forskellige muligheder. Tager man det rigtige tøj på kan det stadig være skønt at komme ud i det kølige og blæsende efterårsvejr. Tag en tur i skoven eller på stranden – der kan være masser af oplevelser selvom det er koldt.
Har I en have er det også dejligt at samle blade og gøre haven klar til vinter. Børn synes ofte, at det er sjovt at tage del i de mange gøremål i hjemmet og kan godt lide at være med i hverdagens rutiner.

Forrige artikelUndgå campylobacter

Næste artikelTv gør dig ikke lykkeligere

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.